tarina | 26.06.2018

Energiaa Helenin pienoisyrityksessä päivästä toiseen!

Yrityskylä Helsinki-Vantaan pienoisyhteiskunnassa on 25 toimipistettä, jotka edustavat yhteiskunnan eri toimijoita – yrityksiä, järjestöjä ja julkisia palveluita. Yrityskylän pienoisyhteiskunta tarvitsee sähköä siinä missä oikeakin yhteiskunta. Yrityskylä Helsinki-Vantaan sähköntuotannosta vastaa Helen, jossa työskentelee neljä kuudesluokkalaista päivittäin energia-alan ammattilaisina. 

Helenin pienoisyrityksessä työskentelevien oppilaiden tehtävät on suunniteltu yhdessä Helenin työntekijöiden kanssa. Yrityskylä yhdistää kumppanien sisällöllisen osaamisen Yrityskylän asiantuntijoiden pedagogiseen osaamiseen, minkä lopputuloksena syntyy elävä pienoisyhteiskunta ja ikimuistoisia oppimiskokemuksia. 

Helenin pienoisyrityksessä työskentelevät oppilaat pääsevät tutustumaan erilaisiin energiantuotannon tapoihin. Sähköä Yrityskylässä tuotetaan virtuaalisessa ympäristössä.  Lisäksi sähkö tuotetaan myös ihan fyysisesti polkemalla energiapyörällä virtaa puhelimiin tai tabletteihin. Helenin käyttöinsinööri pääsee myös testaamaan aurinkovoimalan pienoismallilla miten aurinkoenergia toimii. 

Energiaa tuotetaan Yrityskylässä monin tavoin ja Helenin ratkaisumyyjän tehtävä onkin auttaa Helenin asiakasyrityksiä valitsemaan heille sopiva energiasopimus. Energia- ja turvallisuuspäällikkö vastaa puolestaan energiakoulutuksista, joissa yrityskyläläiset saavat tarvittavia tietoja energiansäästöön ja sen turvalliseen käyttöön. Lisäksi Helenillä työskentelee toimitusjohtaja, jonka tehtäviin kuuluvat henkilöstö- ja talousasiat. 

Jos vierailet Yrityskylä Helsinki-Vantaalla, tunnistat Helenin pienoisyrityksen Helenin logosta ja Helenillä työskentelevät oppilaat tunnistat Helenin työvaatteista. Oikeassa yrityksessä työskenteleminen on oppilaille paitsi jännää myös äärimmäisen motivoivaa ja kiinnostavaa. Onkin hienoa, että Yrityskylä Helsinki-Vantaalla saamme tarjota kuudesluokkalaisille ainutlaatuisen elämyksen työskennellä energiantuotannon ja myynnin parissa Helenillä.  

Jos tulet käymään kylässä, kannattaa ehdottomasti hypätä energiapyörän selkään! Helenin pienoisyrityksen työntekijät neuvovat tarvittaessa sinua.