uutinen | 24.05.2018

Harjoittelijamme Anni Niskanen Kuopion kylästä esittäytyy!

Anni Niskanen aloitti aluekoordinaattoriharjoittelijana kaksi kuukautta sitten Yrityskylä Itä-Suomessa Kuopiossa. Aiemmin Anni on toiminut Yrityskylässä vastuuohjaajana, joten työympäristö säilyi ennallaan, vain työtehtävien muuttuessa.

Annin pääasiallisena tehtävänä on aluekoordinaattorin työtehtäviin tutustuminen ja Yrityskylä Itä-Suomen uuden toimintakauden käynnistämiseen liittyvien työtehtävien hoitaminen. Suuressa roolissa työtehtävien suhteen on pienoisyritysten uusien käsikirjoitusten laatiminen 6. luokkalaisten oppimisympäristöön. Käsikirjoitukset ovat ikään kuin pienoisyritysten toimintaa kuvaavia tarinoita, joihin oppilaiden työtehtävät suunnitellaan.

Verkkopedagogiikka ja oppimateriaalin laatiminen on juuri opinto-ohjaajaksi ja terveystiedon opettajaksi valmistuneelle Annille ammatillinen mielenkiinnon kohde, joten työtehtävät osuvat juuri oikeaan.

– Mahtavaa sitten syksyllä päästä näkemään oman työn jälki, kun kutoset tulevat starttailemaan kyläpäiviä lokakuussa!

Kuopion uuden kylän kantavana teemana on kiertotalous, joka pyritään ottamaan kokonaisvaltaisesti huomioon oppilaiden tehtäviä suunniteltaessa.

– Kiertotalous on todella tärkeä aihe. Mielenkiinnolla odotan itsekin, millaisen kiertotalousyhteiskunnan saamme yhteistyössä mahtavan kylätiimin kanssa rakennettua. Lapsissa ja nuorissa on yhteiskuntamme ja luontomme tulevaisuus, joten tämän teeman parissa opiskelu on tärkeää aloittaa jo varhain.

Vapaa-ajalla Anni tykkää liikkua luonnossa, piirtää ja valokuvata. Erityisesti hän odottaa lämpimiä kesäpäiviä mökillä – kamera tietysti aina mukana.