uutinen | 22.10.2018

Jokaisesta Yrityskylästä löytyy nyt pieni Terveystalo

Terveystalo on tästä syksystä lähtien mukana tukemassa kaikkien alueellisten Yrityskylä Alakoulujen toimintaa. Vuosittain 45 000 oppilasta tutustuu Yrityskylässä Terveystaloon.

Omasta terveydestä huolehtiminen on luonnollinen osa työelämää. Siksi jokaisesta Yrityskylän pienoisyhteiskunnasta löytyy Terveystalo, joka vastaa yrityskyläläisten hyvinvoinnista. Terveystalossa tehdään päivän aikana työterveystarkastuksia aikataulun mukaisesti sekä neuvotaan työhyvinvointiin, liikuntaan ja ruokavalioon liittyvissä asioissa.

Yrityskylän Terveystaloon voi hakea ylilääkäriksi, työterveyslääkäriksi, työterveyshoitajaksi tai fysioterapeutiksi. Fysioterapeutti suunnittelee esimerkiksi taukojumpan ja käy opastamassa muiden yritysten henkilökuntaa päivän aikana.

Terveystalossa ahkeroivat kuudesluokkalaiset pääsevät aidosti kokeilemaan potilaiden vastaanottamista ja työterveystarkastuksien tekemistä, mikä kehittää muun muassa vuorovaikutustaitoja. Lisäksi opitaan ajanhallintaa ja asiakaspalvelua, kun varataan aikoja muille Yrityskylän työntekijöille.

–Olen toiminut tänään työterveyslääkärinä ja tarkistanut hyvinvointia muilta työntekijöiltä. Olen oppinut, miten tullaan toimeen muiden ihmisten kanssa ja että täytyy pitää itsestään huolta, ettei tule mitään sairauksia. Parasta tänään on ollut saada olla töissä ja tekemisissä ihmisten kanssa. Valitsin Terveystalon Yrityskylässä, koska terveys kiinnostaa minua ja haluan isona lääkäriksi, kertoo työterveyslääkärinä toiminut Lumi Espoon Yrityskylässä.

Katso video Terveystalon tunnelmista Yrityskylä Espoosta!