tarina uutinen | 03.09.2020

Kakkuja, vaatteita ja sovelluksia – päivä yrittäjän saappaissa

Kun oppilas tutustuu työelämään Yrityskylässä, hän voi palkkatyön lisäksi valita päivän yrittäjänä.

Yrityskylä Espoossa yhteistyöhön ovat lähteneet mukaan kolme kiinnostavaa yritystä, joiden toimintaa simuloidaan kuudesluokkalaisille. Yrityskylä Alakoulu Espoon oppimisympäristössä voi syyslukukaudesta 2020 alkaen kokeilla millaista on olla kakkutaiteilija, vaatebrändin toimitusjohtaja tai hyvinvointisovelluksen perustaja eli founder.

Cake Art Tingelstiinan kakkutaiteilija Stiina Kinnunen toteaa, että tuomalla pienyrittäjiä mukaan Yrityskylään, lapset näkevät monenlaisia tapoja tehdä töitä. Omista unelmista voi rakentaa itselleen uran. “Pidän Yrityskylän toimintaa hienona ja tärkeänä. Olen siksi ilolla mukana tukemassa tällaista toimintaa”, Kinnunen jatkaa.

Omasta jutusta ja yrittäjyydestä puhuminen on Jani Torpalle sydämen asia. Vaatebrändi JetiFörLivetin perustaja käy osana yritystoimintaa puhumassa kouluissa nuorille itsevarmuudesta ja yrittäjyydestä. “Nuorille puhuminen on hienoa, mutta tätä lähemmäksi yrittäjyyttä ei pääse", Torppa linjaa.

Kakkujen ja vaatteiden lisäksi Yrityskylä Espoossa tutustutaan hyvinvointisovellukseen School Dayn avulla. “Yrityskylä-yhteistyö on meille kunnia, sillä haluamme tarjota nuorille kokemuksen kasvuyrityksen johtamisesta ja hyvinvoinnin merkityksestä oppimisessa.” toteaa Mika Kasanen, CEO & Co-Founder.

Kun kolmelta yrittäjältä kysytään mitä heidän mielestään yrittäjänä toimimisessa on parasta, nousevat vapaus, joustavuus sekä uuden luominen selkeästi johtoon. Toisaalta on myös itse vastuussa ja on tärkeää pitää huolta omasta jaksamisesta. Onnistumisista voi kuitenkin iloita suuresti. Seuraavan kolmen lukuvuoden aikana pääsemme kuulemaan, mitä Yrityskylän kuudesluokkalaiset näkevät yrittäjyyden parhaina puolina.

Suomessa yli 90 prosenttia yrityksistä toimii alle 10 henkilön kokoonpanolla (Lähde: Suomen Yrittäjät). Innostavia mikroyrittäjyyden esimerkkejä halutaan siksi nostaa esille Yrityskylässä. Yksityisyrittäjäin säätiö mahdollistaa tuellaan pienyrittäjien simulaation Yrityskylän yhteistyötilassa, joka on nimetty Yrityshubiksi. Yrityshubeja löytyy yhdeksästä Yrityskylästä ympäri Suomen.