tarina | 22.05.2019

Kampaamoyrittäjän arkea Yrityskylä Itä-Suomessa 

Monipuolinen yritysyhteistyö on yksi Yrityskylän toiminnan perusedellytyksistä. Yrityskylä Itä-Suomessa kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan myös kampaamoyrittäjän työtehtäviin Four Reasonsin tuella. 

Kuudesluokkalaiset tutustuvat kampaajan työtehtäviin ja yrittäjän arkeen Yrittäjähubi-pienoisyrityksessä. Kampaamoyrittäjän ammatissa painottuu iloinen ja reipas asiakaspalvelu, omatoiminen suunnitelmallisuus, visuaalisuus sekä kädentaidot. Toiminnan keskiössä ovat laadukkaat kotimaiset tuotteet.  

Kampaamopalveluiden tarjoamisen lisäksi kampaamoyrittäjä huolehtii päivän aikana itsenäisesti myös yrityksen taloudesta. Päivän aluksi hän hakee lainaa, huolehtii laskujen lähettämisestä ja maksamisesta, sopimuksista, sekä seuraa kirjanpitoa. Kampaamoyrittäjä ei suinkaan tee yksin töitä, vaan vuorovaikutusta syntyy erityisesti muiden Yrittäjähubin yrittäjien kanssa.  

 ”Oli mahtava nähdä kuinka Yrityskylä-yhteistyömme auttaa konkreettisesti nuoria työelämätaitojen oppimisessa ja saamme olla mukana koululaisten ensimmäisessä kosketuksessa yksityisyrittäjien maailmaan. Talous- ja työelämätaidot kun ovat tärkeässä roolissa alallamme kampaajien ammatissa.” kommentoi Monna Ranne, Four Reasonsin markkinointikoordinaattori

Four Reasons toimittaa Yrityskylä Itä-Suomen kampaajalle Four Reasons -hiustuotteita, joita hän myy palveluidensa ohella muille kyläläisille. Näin kyläläisten asiointi kampaajalla on kokonaisvaltaista palvelua stailaamisesta tuotteisiin.