uutinen | 28.05.2020

Kärkölän yhtenäiskoulun ysiluokkalaisille voitto kotiin Peikko Groupin johtoryhmässä!

Yrityskylä Yläkoulun etäoppimateriaalien voittajatiimit tulevat Kärkölästä, Miehikkälästä ja Pyhäjärveltä!

Erilainen kevät laittoi Yrityskylät uuden tilanteen eteen, kun vallitseva tilanne sulki koulut ja sitä myöten myös Yrityskylät. Pedagogiset asiantuntijamme suunnittelivat ja tuottivat innostavan etäopetuspaketin Yrityskylän oppimiskokonaisuuden teemoista ja näin oppilaat saivat suorittaa Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden kotoaan käsin. Tavoitteenamme oli tarjota poikkeustilanteenkin aikana oppilaille mielekkäitä ja innostavia tapoja oppia työelämä- ja taloustaitoja sekä antaa opettajille tukea näiden teemojen opetuksessa. Etäopetukseen muunneltu Yrityskylä Yläkoulun materiaali koostui neljästä oppitunnista sekä loppukilpailusta, johon osallistuttiin tiimeissä tehdyillä loppukilpailutöillä. 

Pyysimme valtakunnallisesti opettajia lähettämään oman koulunsa parhaan lopputyön meille finaalia varten. Yrityskylän raati arvioi työt muodostaen niistä kolmen voittajan kärjen. Ensimmäiselle sijalle sijoittui Kärkölän yhtenäiskoulun 9B-luokan koulun tiimi Kärkölästä, jonka johdettavana yrityksenä oli Peikko Group Oy. Voittajatyössä oli käytetty hienosti omaa pohdintaa, luovuutta ja työssä näkyi oppitunneilla opitut Yrityskylä-teemat. Jaetun toisen sijan jakavat Miehikkälän koulun 9A luokan tiimi Miehikkälästä johtamanaan yrityksenä Kouvolan Lakritsi, sekä Salmen koulun 9C-luokan tiimi Pyhäjärveltä johtamanaan yrityksenä Normet. Paljon onnea!

Palkitsemme voittajatiimin jäsenet 20€:n S-ryhmän lahjakorteilla ja jaetun toisen sijan tiimien jäsenet S-ryhmän 10€:n lahjakorteilla. Palkittujen tiimien opettajiin on oltu yhteydessä ja palkinnot ovat lähteneet matkaan. 

Oli ihanaa, että tässä tilanteessa tulitte vastaan tällaisella valmiilla materiaalilla. Suurkiitos! - Yrityskylän etäope

Yrityskylän palautekyselyissä nousee esiin materiaalin helppokäyttöisyyden merkitys etäopetuksessa. Opettajat ovat nähneet Yrityskylän materiaalit kattavina ja ohjeet selkeinä. Myös pelillisyys ja kilpailullisuus oli onnistuneesti yhdistetty etäopetuspakettiin. Oppilaan kertoivat etäopetuspaketin tehtävien olleen kivoja ja parasta oli, kun sai tehdä töitä yhdessä tutun tiimin kanssa. Oppilaat nostivat esiin myös toisten auttamisen tärkeyden.  

Yrityskylä kiittää kaikkia Yrityskylä Yläkoulun loppukilpailun osallistujia ja toivottaa aurinkoista kesää!