Aarre Tikkurilan sydämessä

Huhtikuun kylävierailulla sukellamme Tikkurilan kirjaston uumeniin. Yrityskylä Yläkoulu Vantaalla ei kuitenkaan tarvitse kuiskia, ellei halua suojella tärkeimpiä liikesalaisuuksia muilta joukkueilta.

Jykevän betonirakennuksen sisältä kuuluu riemunkiljahduksia ja puheensorinaa. Ei mikään ihme, sillä vastuuohjaaja Vilma on juuri julkistanut tarjouskilpailun voittajan. Voittajatiimillä on ollut hallussaan myyntiargumentit, kilpailukykyinen hinta ja tietysti ripeä toimitus.

Kun Yrityskylä Alakoulussa pyöritettiin suomalaista yhteiskuntaa, suunnataan Yrityskylä Yläkoulussa globaaleille markkinoille. Kilpailuhenkisessä simulaatiopelissä nuoret toimivat kansainvälisen yrityksen johtoryhminä päästäen luovuutensa ja näppärät neuvottelutaitonsa valloilleen. Välillä käydään keskustelemassa rahoituksesta ja hakemassa sparrausta Nordean yritysneuvojalta.

Yhdeksäsluokkalaisille suunnattua Yrityskylä Yläkoulua pilotoitiin Vantaalla Tikkurilan kirjaston tiloissa ensimmäistä kertaa syksyllä 2015. Tämän jälkeen globaalin talouden pelin pyörteissä taitojaan ovat koetelleet jo noin 5000 pääkaupunkiseudun yhdeksäsluokkalaista. Yrityskylä Yläkoulu on saavuttamassa kovaa vauhtia samanlaista tunnettuutta kuin Yrityskylä Alakoulu, jolle se on jatkoa: Yrityskylä Yläkoulu Vantaa kiinnostaa myös muualla, ja yhteydenottoja satelee Huittisista asti.

Tehotiimi ponnistaa Vantaalta, tavoitteenaan valloittaa koko pääkaupunkiseutu

Yrityskylä Yläkoulu Vantaata pystyssä pitävät aluekoordinaattorit Jasmiina Tuominen ja Maija Silvo, sekä aivan omaa luokkaansa olevat vastuuohjaajat Sofia, Vilma, Johanna ja Lilli. Kuuden naisen tiiviissä tehotiimissä yhdistyvät liha- ja kalaosaston asiantuntijuus, junnufutiksen valmentajakonkarius sekä reipas ote toiminnalliseen oppimiseen. Kun soppaan heittää yhden espoolaisen ja orimattilalaisen, saadaan keskusteluun mukaan myös Länsimetron viivästyminen ja Kaurismäen elokuvat.

Vuodessa peliympäristössä vierailee noin 4000-5000 yhdeksäsluokkalaista ja yhteen lukuvuoteen mahtuu huimat 190 peliä. Vantaan kaupunki on ollut alusta saakka mukana toiminnassa ja vantaalaisia yhdeksäsluokkalaisia onkin vieraillut oppimisympäristössä noin 2000, eli lähes kaikki kaupungin ikäluokkansa edustajat. Vantaalla toimiva Yrityskylä Yläkoulu on tällä hetkellä pääkaupunkiseudun ainoa yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Yrityskylä, mutta jatkossa toimintaa jatketaan Espoossa ja Helsingissä. Ensi lukuvuonna pääkaupunkiseudun Yrityskylä Yläkoulujen missiona on tavoittaa kaikki Vantaan, Helsingin ja Espoon yhdeksäsluokkalaiset. Laajentumista odotetaan innolla kumppaniyritystä etsien. Onnekas on se yritys, jota nämä ysit pääsevät johtamaan!

Jos satut kävelemään liilan Yrityskylä-kyltin ohitse, astu rohkeasti ovesta sisään! Meillä on sinulle maailman parasta asiaa.

 

Teksti ja kuvat: Jasmiina Tuominen