Kävimme kylässä – uudistunut Yrityskylä Espoo esittäytyy!

Oppilas lähtiessään kotiin Yrityskylästä: ”Hei, voinko vielä kirjoittaa tohon Kyläkahvilan liitutaululle?”

Aluekoordinaattori: ”Joo no kirjoita vaan. Mitäs meinasit kirjoittaa?”

Oppilas: ”Että tää on paras paikka!”

Uuden kolmivuotiskautensa startannut Yrityskylä Espoo pyörii jälleen täydellä teholla ja toivottaa sinut kylämeininkeihin mukaan! Oppimisympäristö sijaitsee kansainvälisenä innovaatiokaupunkina tunnetussa Espoossa, Nokian kampuksella. Vuodesta 2014 toiminut Yrityskylä Espoo on vuosien myötä saavuttanut alueella vankan sijan ja tunnustustakin, kun se palkittiin vuonna 2016 Espoon vuoden kasvattajana. Tähän mennessä kuudesluokkalaisia on vieraillut kylässä lähes 18 000.

Valmis kylä on tiiviin yhteistyön tulos

Kesän aikana Espoon kylä koki muodonmuutoksen, kun se rakennettiin täysin uudestaan. Tästä urakasta ei olisi selvitty ilman Espoon tehotiimiä, johon kuuluu useampi jo valmistunut tai pian valmistuva insinööri. Parhaimmillaan melkein koko Espoon porukka oli kylällä talkoissa repimässä suojamuoveja, poraamassa reikiä ja mittaamassa puuosien pituuksia. Insinööritaitojen ja kasvatustieteilijöiden yhteistyön ansiosta pystyyn saatiinkin hieno kylä, jossa ovat linjat suorassa. Uudistuneesta Yrityskylä Espoon rakenteista löytyy 19 kivetystä, 37 LED-valoa, 112 seinää, 448 pulttia, 500 metallitukipalikkaa ja noin 1000 ruuvia.

Yrityskylä Espoon kyläpäivät täyttyvät puheensorinasta, innokkaista kiljahduksista ja jalkojen töminästä, kun oppilaat pyörittävät Nokia kampuksen toimistotalojen keskellä omia pienoisyrityksiään. Espoossa on yhteensä 19 pienoisyritystä, jotka ovat kansainvälisiä ja paikallisia yrityksiä laajasti eri aloilta – teknologiasta taiteeseen. Uuden kauden myötä kylään saatiin myös joukko uusia kumppaniyrityksiä mukaan lukien espoolaiset yritykset FortumOrion, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Barona sekä valtakunnallisestikin Yrityskylässä mukana oleva Lidl.

Espoossa vierailee lukuvuodessa noin 6000 kuudesluokkalaista yhteensä yhdeksästä ympäröivästä kunnasta ja yli 120 koulusta. Tänä lukuvuonna Espoossa pilotoidaan myös Yrityskylä Yläkoulun toimintaa. Globaalin talouden ja markkinoiden pyörteisiin pääsee tutustumaan reilut 1000 espoolaista yhdeksäsluokkalaista.

Innostunut porukka kylällä vastassa

Yrityskylä Espoossa kävijät toivottaa tervetulleeksi iloinen kylähullujen joukko. Tiiviiseen porukkaan kuuluvat aluepäällikkö Meri Vainio sekä aluekoordinaattorit Heidi Enbacka ja Maija Silvo, jotka kehittävät kaiken aikaa innolla kylään jotakin uutta. Idearikasta tiimiä täydentävät vastuuohjaajat Emi Iizuka, Jarna Hietanen, Sanni Hietanen, Sanna Hoang ja Martti Vehmassalo, jotka puolestaan huolehtivat kyläpäivien sujuvuudesta iloisella ja rennolla asenteella. He myös luotsaavat alueen oppilaitoksista tulevia opiskelijoita oppilaiden ohjaamisen pariin. Usein iltapäivisin Nokian kampuksen uumenista kuuluu naurunremakka ja iloinen puheensorina, kun Espoon kylähullut jakavat päivän parhaimmat hetket toisilleen.

Koska sinä tulet käymään kylällä ja jakamaan oppimisen iloa kanssamme?

Heidi Enbacka, Maija Silvo & Meri Vainio