Kumppanit

Yrityskylä tarjoaa yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille innostavan tavan toteuttaa yhteiskuntavastuuta ja luoda positiivista työnantajakuvaa. Kumppaninamme tarjoatte lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua omaan alaanne ja teette toimintaanne tunnetuksi vastuullisesti.

Tarjoamme myös ohjauskokemusta alueiden opiskelijoille ja yhteisöjen vapaaehtoisille. Voit siis myös lähteä mukaan ohjaajayhteistyökumppaniksemme!

Kuntien ja kaupunkien kanssa tehtävä yhteistyö on Yrityskylän toiminnan ehdoton edellytys. Yhteistyökuntien oppilaat suorittavat oppimiskokonaisuuden ja vierailevat Yrityskylissä.

Lähde mukaan TATin yrityskumppaniksi

Kumppanuus on helppoa ja antoisaa!

Kerro

meille, mitä yrityksenne tekee

Suunnittele

yhdessä tiimimme kanssa kiinnostava ja pedagoginen sisältö yrityksenne toiminnasta

Toimita

meille logonne ja muu tarvittava materiaali

Vaikutu

lasten ja nuorten innokkuudesta ja oppimisen ilosta

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä oman alueesi kumppanuuspäällikköön!

Ota yhteyttä

Katso video ja lähde mukaan TATin Yrityskylään!

Edustatko kuntaa tai kaupunkia?

Ota yhteyttä oman alueesi kumppanuuspäällikköön.

Ota yhteyttä

Yritykset

Nordea

Oppilaat asioivat Nordealla Yrityskylä Alakoulussa Espoossa, Helsingissä, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla, sekä Yrityskylä Yläkoulussa Espoossa, Helsingissä, Hämeessä, Pohjanmaalla, Itä-Suomessa ja Keski-Suomessa. Lisäksi Nordea tarjoaa tilat Yrityskylä Yläkoululle Kaisaniemessä. Nordean työntekijät tekevät myös vapaaehtoistöitä Yrityskylässä.

Lidl

Lidl tukee kaikkien yhdeksän alueellisen Yrityskylä Alakoulun toimintaa. Lidl on Yrityskylän päivittäistavarakauppa, jossa myydään tuotteita laidasta laitaan: mm. ruokatarvikkeita, kodinhoitoon liittyviä tuotteita ja kosmetiikkaa. Lidlin pienoisyrityksessä harjoitellaan asiakaspalvelua, hyllyttämistä ja suunnitellaan mm. teemaviikkoja.

OP tukee kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisten Yrityskylää pankkikumppanina alueellisesti. Oppilaat ahkeroivat OP:lla paikallisten osuuspankkien tukemana. Pankki hoitaa Yrityskylän rahaliikenteen. OP:n työntekijät tekevät myös Yrityskylässä vapaaehtoistöitä.

S-ryhmä on mukana Yrityskylä Alakouluissa Espoossa, Helsinki-Vantaalla, Hämeessä, Itä-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. ABC:lla, Alepassa, S-Marketissa ja Prismassa työskentely on vauhdikasta, mukavaa ja siellä pääsee harjoittelemaan asiakaspalvelua. Yrityskylän kaupoissa vierailee päivän aikana paljon asiakkaita ja se onkin yksi suosituimmista työpaikoista.

Yrityskylän Terveystalossa tehdään päivän aikana työterveystarkastuksia ja neuvotaan työhyvinvointiin, liikuntaan ja ruokavalioon liittyvissä asioissa. Terveystalo on mukana kaikissa alueellisissa Yrityskylä Alakouluissa.

K-Ryhmän kaupoissa K-Supermarketissa ja K-Raudassa oppilaat pääsevät työskentelemään maailman vastuullisimmassa kaupan alan yrityksessä. Päivän aikana K-kauppias ja myyjät huolehtivat asiakaspalvelusta ja kaupan tehtävistä, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Martela tarjoaa Yrityskylä-oppimisympäristöihin sopivat kalusteet ja se on mukana kaikilla yhdeksällä alueella. Pienoisyrityksessä tehdään työympäristösuunnittelua ja suunnitellaan asiakasyrityksille uusia sisustuksia työtiloihin. Martelalla työskentelee päivittäin mm. sisustussuunnittelija ja työympäristökonsultti.

Baronan pienoisyrityksessä autetaan asiakasyrityksiä löytämään vahvistusta tiimeihinsä. Lisäksi baronalaiset koostavat vinkkejä työnhakuun ja auttavat yrityskyläläisiä löytämään itselleen sopivia ammatteja Duunikoneen avulla.

Fortumin pienoisyrityksessä simuloidaan sähkö- ja lämmöntuotantoa ja myyntiä, sekä tiedotetaan puhtaista energiamuodoista. Fortum on mukana Yrityskylä Espoossa.

Helen vastaa Yrityskylä Helsinki-Vantaan energiantuotannosta. Jokainen yritys käy päivän alussa Helenillä tekemässä energiasopimuksen. Asiakkaita laskutetaan sähkön käytöstä kulutuksen mukaan sekä neuvotaan järkevään energiankulutukseen ja energiansäästöön.

UPM on Yrityskylän kansainvälinen biometsäteollisuusyhtiö, joka valmistaa mm. biopolttoaineita sekä ProfiDeck-terassimateriaalia. Yrityskylä-päivän aikana työntekijät saavat tuntumaa liiketoiminnan johtamiseen, myyntiin ja markkinointiin, uusien innovaatioiden kehittämiseen sekä itse tuotteiden valmistukseen. UPM on yksi ensimmäisistä Yrityskylän kumppaneista ja mukana Helsingin ja Lappeenrannan Yrityskylissä.

Säätiöt ja muut rahoittajat

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus ry:n tuen myötä, Yrityskylä Alakoulussa kuudesluokkalaiset tutustuvat sähkön turvalliseen käyttämiseen sekä erilaisiin tapoihin säästää energiaa. Lisäksi jokainen yritys tekee kriisisuunnitelman sähkökatkoksen varalta. Yrityskylä Yläkoulussa yhdeksäsluokkalaisten muodostamat johtoryhmät joutuvat muun muassa päättämään, miten heidän yrityksensä reagoi kyberhyökkäykseen.

Suomen Metsäsäätiön tuen avulla metsän ja metsäalan merkitys osana suomalaisen talouden kiertokulkua tulee oppilaille tutuksi. Yrityskylä-oppimateriaali käsittelee luonnonvarojen ja raaka-aineiden merkitystä kansantalouden kiertokulussa. Yrityskylä-oppimisympäristössä metsäala nivoutuu konkreettisesti osaksi Yrityskylän kansantaloutta, sillä jokaisessa Yrityskylässä toimii metsäalan pienoisyritys Metsänhoitoyhdistys.

Yksityisyrittäjäin säätiön tuella mahdollistetaan yrittäjyyden laajan esilletuomisen Yrityskylä Alakoulussa sekä Yrityskylä Yläkoulun toiminnan laajentamisen ja kehittämisen. Säätiön tuella jokaisessa Yrityskylä Alakoulussa on yrittäjyyteen painottuva pienoisyritys, Yrityshubi, jossa oppilaat työskentelevät päivän aikana yksityisyrittäjinä. Yrityskylistä ympäri maan löytyykin valtava kirjo ammatteja, joissa oppilaat saavat toimia yksinyrittäjinä.

Saastamoisen Säätiön valtakunnallinen tuki Yrityskylä Alakouluun toteutuu artLAB- nimisen toiminnallisen pisteen kautta jokaisessa Yrityskylä Alakoulussa. Oppilas saa mm. luoda omaa audiovisuaalista taidetta virtuaalitodellisuudessa. Saastamoisen säätiö tukee myös vahvasti Yrityskylä Itä-Suomen toimintaa, josta artLABin lisäksi löytyy oma taidemuseo. Yrityskylä Espoossa taide ja kulttuuri on otettu mukaan osaksi pienoisyhteiskuntaa artLABin lisäksi paikallisen toimijan, Espoon modernin taiteen museo EMMAn muodossa.

OLVI-säätiö on vuonna 1955 perustettu yleishyödyllinen säätiö, joka tukee Yrityskylä Itä-Suomen toimintaa. OLVI-säätiö haluaa olla mukana toiminnassa, joka tukee nuoren kasvua kohti aikuisuutta ja osaksi yhteiskuntaa.

EkspSäätiö on mukana tukemassa Yrityskylä Kaakkois-Suomen toimintaa Lappeenrannassa. Säätiön tarkoituksena on muun muassa säästäväisyyden ja taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen. Yrityskylän kautta nämä teemat välittyvät konkreettisesti lapsille ja nuorille.

Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. Svenska kulturfonden rahoittaa ruotsinkielistä Yrityskylä-toimintaa Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla.

Yrityskylän Ylen pienoistoimituksessa työskentelee päätoimittaja, uutistoimittaja, verkkotoimittaja, kuvaaja ja urheiluselostaja. Oppilaat pääsevät itse ideoimaan ja toteuttamaan uutisjuttunsa alusta loppuun. Lisäksi Ylen toiminta julkisena palveluna osana suomalaista yhteiskuntaa tulee tutuksi. Yle tukee Yrityskylä Alakoulun toimintaa Espoossa, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Oppilaitokset