uutinen | 09.11.2020

Kuudesluokkalaiset Aalto-yliopiston tutkijoina Yrityskylässä 

Yrityskylä ja Aalto-yliopisto täyttävät molemmat tänä vuonna 10 vuotta. Pyöreitä täyttävät tahot ovat yhdistäneet nyt voimansa, kun Aallon uusi “kampus” aukeaa Nihtisiltaan Yrityskylä Espooseen. 

Yrityskylän pienoisyhteiskunnassa koulutuksella ja tutkimuksella on tärkeä rooli. Palvelumuotoilun polku tulee kuudesluokkalaisille tutuksi, kun he ratkovat haasteita muoviin ja kestävään kehitykseen liittyen tekemällä biohajoavia materiaaleja. Monialaisuus näkyy myös tehtävissä, kun teknologia ja taide kohtaavat. Oppilaat tekevät nimittäin taideteoksia, joissa yhdistetään elektroniikkakomponentteja ja kierrätysmateriaaleja.  

Espoon Sunan koulun oppilaat saapuivat syyslukukauden ensimmäiseen Yrityskylä-päivääja vihkivät Aalto-yliopiston uuden “kampuksen” käyttöön. Aalto-yliopistolla käy innokas puheen sorina ja homma on selvästikin nuorilla aaltolaisilla hanskassa. Professori Sampon ja rehtori Alexin mielestä kiinnostavinta päivässä on ollut LittleBitseihin tutustuminen. Professori Sampo tekikin niistä EMMA-museon pyynnöstä taiteellisen taskulampun, jossa oli äänimerkki. Tutkija Einaria innostaa eniten ABC:lle kehitettävä biomuovi“On ollut hauskaa testata ja kysyä palautetta tuohon biomuoviin liittyen”, toteaa nuori tutkija. 

Yrityskylän toiminnan idea on tukea minäpystyvyyttä sekä tarjota kiinnostavia roolimalleja ja myönteisiä koke­muk­sia. Nämä vahvistavat nuorten valmiutta tulevaisuuden valintojen tekemiseen. Aalto-yliopiston ja Yrityskylän yhteistyössä yhdistyvät monialaisesti yrittäjämäinen ajattelutapa, ratkaisujen etsiminen kestävään tulevaisuuteen ja radikaalin luovuuden tukeminen. Nämä ovat myös Aallon uuden strategian ydintä.” toteaa Petri Suomala, opetuksen ja oppimisen vararehtori.  

Ehkä tulevaisuudessa nämä nuoret aaltolaiset ovat keksimässä seuraavaa suurta innovaatiota! 

Lisätiedot:

Heidi Enbacka, aluepäällikkö Yrityskylä Espoo, heidi.enbacka@tat.fi, 050 5142808 

Greta Salonen, viestintäkoordinaattori Aalto-yliopisto Junior, greta.salonen@aalto.fi, 050 3255405