tarina | 20.03.2019

Kuudesluokkalaiset Olvilla johtotehtävissä

Kyläkaverimme Olvi Itä-Suomesta esittäytyy!

Yrityskylä Itä-Suomen pienosyhteiskunta uudistui viime syksynä ja samalla kauan Yrityskylän kumppanina ollut Olvi-säätiö sai kylään oman juomatehtaan. Kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan Olvilla elintarviketeollisuuden toimintaan tuotekehittelyn, kuluttajatutkimuksen sekä myynnin ja markkinoinnin kautta. Kyläpäivän aikana kuudesluokkalaiset Olvin työntekijät järjestävät yrityskyläläisille Olvin juomien maistatuksen. Kuluttajat saavat näin valita, mikä juoma oli eniten mieleen.  

Yrityskylä on mahtava paikka oppia talouden käsitteet ja harjoitella tulevaisuuden työelämätaitoja. Kyläkaveruus tuo nuorille tutuksi myös Olvin yrityksenä, sen kunnioitettavan yli 140 vuoden historian sekä vastuulliset ja kestävään kehitykseen tähtäävät toimintatavat. Nuoren toiveammattien listalle voi tulevaisuudessa nousta mieluinen työtehtävä Olvilta. Ei olisi ihme, vaikka tämän kouluvuoden kuudesluokkalainen on parin kolmen vuosikymmenen päästä Olvilla johtotehtävissä”, visioi Olvi-säätiön asiamies Mervi Toivainen. 

Olvi-säätiö on tukenut Yrityskylä Itä-Suomen toimintaa jo vuodesta 2011 lähtien. Säätiö haluaa olla mukana toiminnassa, joka tukee nuoren kasvua kohti aikuisuutta ja osaksi yhteiskuntaa. 

Yrityskylä Alakoulu Itä-Suomessa vierailee vuosittain noin 5000 kuudesluokkalaista.