uutinen | 06.10.2020

Kuudesluokkalaiset tekemässä yhteiskunnallista hyvää  

Yrityksiä on monenlaisia ja tätä monipuolisuutta halutaan nostaa oppilaille esiin Yrityskylän pienoisyhteiskunnassa. Syksystä 2020 lähtien mukana Yrityskylässä on myös sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoava Diakonissalaitos yhdessä Suomalaisen Työn Liiton kanssa.  

Yrityskylän avulla oppilaille tulee tutuksi Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki, joka tarkoittaa sitä, että yrityksen tavoitteena on tehdä hyvää, ratkoa yhteiskunnallisia ongelmia ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Yrityskylässä yhteiskunnallisen yrityksen toimintaa havainnollistetaan Diakonissalaitoksen työn avulla. 

Kuudesluokkalaiset pääsevät toimitusjohtajan, asiakkuuspäällikön ja nuoriso-ohjaajan tehtävissä tutustumaan työhön, jota Diakonissalaitoksella tehdään muun muassa nuorten parissa. Tehtävinä on esimerkiksi Vamoksen olohuonetoiminnan ylläpitoa, rahoituksen hakemista, kampanjoiden suunnittelua ja vapaaehtoistoiminnan koordinointia. 

”On hienoa tulla mukaan Yrityskylään edustamaan yhteiskunnallisia yrityksiä. Haluamme viedä koululaisille viestiä, että yritystoiminta on myös keino tehdä yhteiskunnallista hyvää. Diakonissalaitokselle liiketoiminta on ennen kaikkea väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo. 

”On tärkeää, että kouluissa tutustutaan työelämään ja tehdään yrityskasvatusta. Yrityskylä on mainio keino tutustuttaa koululaisia oman tekemisen kautta työelämään, sen erilaisiin rooleihin ja yrityksiin sekä yhteiskunnallisiin asioihin. Yrityskylässä koululaiset oppivat käytännön kautta asioita, jotka voivat tuntua vaikeammin hahmotettavilta, kuten mistä yhteiskunnallisen yrityksen toiminnasta on kyse”, kertoo toimitusjohtaja Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta.    

Yrityskylä on koululaisten tapa tutustua työelämään: ensin oppitunneilla koulussa ja sitten pienoisyhteiskunnassa. Yrityskylä Espoossa käy vuosittain 6000 kuudesluokkalaista Uudenmaan alueelta. 

 

Lisätietoja:  

Heidi Enbacka, aluepäällikkö, Talous ja nuoret TAT
heidi.enbacka@tat.fi, 050 5142808

Laura Niemi, viestintäjohtaja, Diakonissalaitos
laura.niemi@hdl.fi, puh. 050 3738 602 

Niina Ollikka, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto
niina.ollikka@suomalainentyo.fi, 040 674 8773 

 

Diakoniassalaitos on yli 150-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodin sekä tytäryritysten Diakonissalaitoksen Hoivan ja Caritas Palveluiden kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 2900 henkilöä. 

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.yhteiskunnallinenyritys.fi. 

 

kuva: Miia Sailama