Medialle

 

Yrityskylä on peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä toimii valtakunnallisesti 11 alueella, tavoittaa noin 90 000 oppilasta vuodessa ja perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan. Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia.

Yrityskylä lyhyesti

Oppimiskokonaisuus koostuu opekoulutuksesta, oppimateriaalista ja oppitunneista koulussa, sekä vierailusta Yrityskylän oppimisympäristöön

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

Yrityskylä Yläkoulun oppimisympäristössä oppilaat johtavat kilpaa yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan.

Yrityskylä toimii Suomessa yhdeksällä alueella (Espoo, Helsinki-Vantaa, Kaakkois-Suomi, Keski-Suomi, Itä- Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Varsinais-Suomi) tavoittaen 80 prosenttia kuudesluokkalaisista ja 65 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista.

Vaasan yliopiston tutkimuksen mukaan Yrityskylä parantaa merkittävästi nuorten talousosaamista

Katso tutkimus

Vierailut Yrityskylässä

Median edustajat voivat tutustua Yrityskylän toimintaan paikan päällä. Ota yhteyttä alueellisen Yrityskylän aluepäällikköön ja sovi tutustuminen.

Yrityskylän tiimiläisillä on myös valtavasti asiantuntemusta mm. yrittäjyyskasvatuksesta, pedagogiikasta, opetussuunnitelmasta, työelämä- ja taloustaitojen opettamisesta sekä pelilllistämisestä.

Ota yhteyttä

Kaisa Koistinen

Johtaja | Toimiston väki

050 530 3969

Tytti Huttunen

Viestinnän asiantuntija | Toimiston väki

050 300 1234

Voit ottaa yhteyttä myös oman alueesi Yrityskylän aluepäällikköön

Kuvia

Yrityskylän kuvapankista löytyy kuvia median ja yhteistyökumppaneiden käyttöön. Luethan ensin kuvien käyttöön liittyvät ohjeet.

Ajankohtaista

Tutustu Yrityskylän julkaisemiin uutisiin.

Logot

Lataa Yrityskylän logo tästä.

PNG: RGB | Black | White

PNG: RGB | BlackWhite

PNG: RGB | Black | White