Medialle

 

Talous ja nuoret TATin Yrityskylä on peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä toimii valtakunnallisesti 13 alueella, tavoittaa jo yli 100 000 oppilasta vuodessa ja perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan.

Yrityskylä lyhyesti

Oppimiskokonaisuus koostuu opettajien koulutuksesta, oppimateriaalista ja oppitunneista koulussa, sekä vierailusta Yrityskylän oppimisympäristöön

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

Yrityskylä Yläkoulun oppimisympäristössä oppilaat johtavat kilpaa yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan.

Yrityskylä toimii Suomessa 13 alueella (Espoo, Helsinki-Vantaa, Häme, Kaakkois-Suomi, Keski-Suomi, Lappi, Itä- Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Varsinais-Suomi) tavoittaen 85 prosenttia kuudesluokkalaisista ja 80 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista.

Vierailut Yrityskylässä

Median edustajat voivat tutustua Yrityskylän toimintaan paikan päällä. Ota yhteyttä alueellisen Yrityskylän kumppanuuspäällikköön ja sovi tutustuminen.

Ota yhteyttä

Kaisa Koistinen

Johtaja | Toimiston väki

050 530 3969

Tytti Huttunen

Viestinnän asiantuntija | Toimiston väki

050 300 1234

Kuvia

Yrityskylän kuvapankista löytyy kuvia median ja yhteistyökumppaneiden käyttöön. Luethan ensin kuvien käyttöön liittyvät ohjeet.

Ajankohtaista

Tutustu Yrityskylän julkaisemiin uutisiin.