uutinen | 04.10.2018

Pörssi ja rahoitus tutuksi kuudesluokkalaisille Yrityskylä Itä-Suomessa ja Helsinki-Vantaalla

Voiko kuudesluokkalainen päästä jyvälle niinkin haastavan kuuloisista asioita kuin pörssi, vihreä rahoitus ja vaikuttavuusinvestointi? Tästä syksystä lähtien kuudesluokkalaiset oppivat hauskalla tavalla muun muassa näistä teemoista Kuntarahoituksen pienoisyrityksessä Yrityskylä Helsinki-Vantaalla ja Itä-Suomessa.

Kuntarahoitus on Yrityskylän rahoituslaitos, joka rahoittaa pääasiassa kuntien isoja investointeja, jotka tähtäävät parantamaan ihmisten elämänlaatua ympäristöystävällisillä hankkeilla. Kuntarahoituksen ydintoiminto Yrityskylässä on investointien rahoitus. Toinen liiketoiminnan keskeinen toiminto on varainhankinta. Kuntien investoinnit ovat suunnattu ympäristöystävällisiin investointeihin. Yrityskylä-päivän aikana Kuntarahoituksessa valmistellaan rahoitusta Kaupungintalon käynnistämille hankkeille.

– Kuntarahoitus haluaa Yrityskyliä tukemalla varmistaa, että tulevatkin äänestäjät ja työntekijät ymmärtävät yhteiskunnallisen päätöksenteon ja talouden periaatteet, Kuntarahoituksen viestintäpäällikkö Soili Helminen sanoo.

Kuntarahoituksella ahkeroi päivittäin johtaja, asiakkuuspäällikkö, vastuullisuuspäällikkö ja rahoituspäällikkö. Rahoituspäällikkö tutustuu päivän aikana esimerkiksi Helsingin pörssin ajantasaiseen tilanteeseen. Asiakkuuspäällikön työtehtäviin kuuluu muun muassa asiakkaiden tapaaminen ja rahoitusten myöntäminen. Päivän aikana hän tapaakin Yrityskylän kaupungintalon edustajaa, joka hakee rahoitusta uuden koulun rakentamiselle. Tutuiksi lapsille tulevat myös esimerkiksi vihreä rahoitus ja luottoluokitus.

Kuntarahoitus tarjoaa myös työntekijöilleen mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistöihin ohjaajana Yrityskylässä.

Tervetuloa Yrityskylän kumppaniksi!