Puolan presidentin puoliso vieraili Yrityskylä Espoossa – suomalainen opetussuunnitelma kiinnosti

Yrityskylä vastaanotti tänään kunniavieraan, kun Puolan presidentin Andrzej Dudan puoliso Rouva Agata Kornhauser-Duda tutustui Yrityskylä Espoon toimintaan. Puolan presidenttipari on valtiovierailulla Suomessa 23.-25. lokakuuta. 

Uudistuneen ja raikkaan ilmeen vastikään saanut Yrityskylä Espoo oli täydessä tällingissä keskiviikkoaamuna. Innokas ja sopivan jännittynyt tunnelma oli aistittavissa, kun kylään odotettiin saapuvaksi Puolan presidentin puolisoa Rouva Agata Kornhauser-Dudaa. Rouva Kornhauser-Duda pääsi tutustumaan normaalin Yrityskylä-päivän arkeen ja vilinään. Kunniavierailuun mahtui Yrityskylä-päivän tärkeitä kohokohtia.

Tänään Yrityskylää pyörittivät Lintuvaaran koulun ja Ymmerstan koulun oppilaat. Yrityskylä Espoon kaupunginjohtajana toiminut Vilma ja projektipäällikkö Kristel pääsivät kättelemään ja toivottamaan vieraan tervetulleeksi. ”Welcome to Me & MyCity”, Yrityskylä Espoon kaupungintalon työntekijät sanoivat reippaasti ja ojensivat kukkakimpun Rouva Kornhauser-Dudalle.

– Jännitti aika paljon, mutta se meni sitten tosi hyvin. Kerrottiin lopuksi vielä, miten sanotaan kiitos suomeksi, työntekijät kommentoivat ja hymyilivät.

Rouva Kornhauser-Duda kävi muun muassa hakemassa pankkikortin Nordealta ja tutustumassa Emma-museon taidenäyttelyyn. Iloinen Kornhauser-Duda oli mielissään lasten innokkuudesta ja heittäytyi mukaan oppilaiden työtehtäviin. Vierailulla käytiin myös K-Supermarketissa, sekä pikaisessa terveystarkastuksessa Terveystalolla.

Suomalainen koulutusjärjestelmä herätti keskustelua

Rouva Agata Kornhauser-Duda viihtyi mielissään  Yrityskylän openurkkauksessa keskustelemassa Lintuvaaran ja Ymmerstan opettajien kanssa suomalaisesta ja puolalaisesta koulutuksesta. Opettajataustainen Kornhauser-Duda oli erityisen hämmästynyt siitä, kuinka alakoulun opettajat Suomessa onnistuvat opettamaan ja hallitsemaan niin montaa eri kouluainetta. Myös Yrityskylä-konseptin vieminen Puolaan kiinnosti kovasti.

– On aina mahtavaa saada kylään vieraita, joita kiinnostaa koulutus ja opetus. Erot Puolan ja Suomen koulutusjärjestelmässä herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä, Yrityskylän johtaja Tiina-Maija Toivola kommentoi innoissaan vierailun jälkeen.

Puolan presidentin puolison valtiovierailun ohjelman yksi pääaiheista on koulutus. Aikaisemmin valtiovierailun ohjelmassa Agata Kornhauser-Duda vieraili mm. Ateneumissa.