uutinen | 18.09.2018

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Yrityskylä Espoossa

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier tutustui tänään valtiovierailullaan Yrityskylä Espooseen puolisonsa rouva Elke Büdenbenderin kanssa. Innokkaat oppilaat Maaniitun koulusta Nurmijärveltä vastaanottivat presidenttiparin delegaatioineen. 

Maaniitun koulun kuudesluokkalaisten elämänsä ensimmäisessä työpäivässä oli lisäjännitystä, kun omien työtehtäviensä lomassa he saivat jutella Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin ja hänen puolisonsa rouva Elke Büdenbenderin kanssa.  

Kaupunginjohtaja Laura työkavereineen odotti jännittyneenä kukkakimppu kädessään presidenttiparia.  

–Hän kysyi minulta että miten minut valittiin kaupunginjohtajaksi tänne ja puhuimme muun muassa siitä, että olen opiskellut vähän saksaa, päivän kaupunginjohtajana työskennellyt Laura kertoo.

Presidenttipari viihtyi pienoisyrityksissä ja kumpikin oli kiinnostunut oppilaista ja heidän työtehtävistään. Länsiväylän kuudesluokkalaiset toimittajat haastattelivat iloista presidenttiparia päivän lehteen.  Frank-Walter Steinmeier puolisonsa rouva Elke Büdenbenderin kanssa kävi hakemassa pankkikortin Nordeasta, tutustumassa Telian toimintaan sekä jututtamassa Metsänhoitoyhdistyksen työntekijöitä. Lopuksi presidenttipari kävi vielä ostoksilla Lidlissä reippaiden myyjien palveltavana. 

–Presidentti Frank-Walter Steinmeier oli erityisen vaikuttunut suomalaislasten kielitaidosta Yrityskylässä. On hienoa, että Yrityskylä voi toimia esimerkkinä monialaisesta kokonaisuudesta, jossa yhdistyy erilaisten tietojen ja taitojen harjoittelu, Yrityskylän johtaja Kaisa Koistinen kommentoi.

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier on valtiovierailulla Suomessa puolisonsa rouva Elke Büdenbenderin kanssa 17.–19. syyskuuta. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa.