uutinen | 01.11.2018

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio vierailivat Yrityskylä Pohjanmaalla

Yrityskylä Pohjanmaa sai tänään kunniavieraita, kun presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat kuudesluokkalaisten omassa pienoisyhteiskunnassa Vaasassa.

Presidenttiparia Yrityskylän ovella olivat vastassa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry, kaksi kuudesluokkalaista Suvilahden koulusta, Yrityskylä Pohjanmaan aluepäällikkö Karoliina Karjala ja Yrityskylän johtaja Kaisa Koistinen. Lisäksi mukana oli Vaasan nuorisovaltuuston edustajia.

Yrityskylän kaupunginjohtajana toiminut Ilona Penttinen ja Nordean pankinjohtajana tänään työskennellyt Fanni Laiho saivat vastaanottaa presidenttiparin.

–Tervetuloa. Minä olen Fanni Laiho, pankinjohtaja, esitteli kuudesluokkalainen reippaasti itsensä kunniavieraille.

Kuudesluokkalaiset esittelivät innoissaan työtehtäviään

Presidenttipari vieraili Yrityskylä Pohjanmaan pienoisyrityksistä Wärtsilässä, ABB:lla ja Osuuskauppa KPO:ssa. ABB:lla esiteltiin robottien toimintaa ja kaupassa iloiset asiakaspalvelijat kertoivat myytävistä tuotteista.

Yrityskylän kaupungintalolla äänestetään päivittäin siitä, mikä julkinen palvelu pienoisyhteiskuntaan pitäisi perustaa. Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kävivät myös asianmukaisesti vuorotellen äänestyskopissa rustaamassa oman äänensä äänestyslipukkeeseen.

– Tämä vierailu oli suuri kunnianosoitus Yrityskylille ympäri Suomen, toteaa Yrityskylän johtaja Kaisa Koistinen.

Yrityskylä Pohjanmaahan kuuluvat Yrityskylä Alakoulu Vaasassa ja Yrityskylä Yläkoulu Seinäjoella.