nyhet rekrytering | 16.03.2021

Företagsbyn i Huvudstadsregionen söker svenskspråkiga handledare till våren! 

Vad är Företagsbyn? 

Sedan 2010 erbjuder Företagsbyn sjätte- och niondeklassare inspirerande upplevelser av ekonomi, arbetsliv och samhälle. Företagsbyn är en imponerande helhet som består av lärarutbildning, läromedel och en dag i en aktiv lärandemiljö. Årligen deltar redan över 65 % av niondeklassare och 80 % av sjätteklassare i Företagsbyns verksamhet. Företagsbyn har belönats som världens bästa utbildningsinnovation och förbättrar också enligt undersökningar elevers ekonomifärdigheter. 

I Företagsbyn får elever i årskurs 6 arbeta i ett eget yrke som en del av ett miniatyrsamhälle, medan eleverna i årskurs 9 får prova på hur man leder ett internationellt exportföretag. Våra deltidsanställda handledare har en viktig roll i hur sjätte- och niondeklassarnas dagar i Företagsbyn lyckas. Företagsbyn är en del av Ekonomi och ungdom TAT. 

Vi söker nu svenskspråkiga inhoppare till Företagsbyarna i Huvudstadsregionen. Denna vår har vi behov för vikarier speciellt i de svenskspråkiga verksamhetsdagarna för sjätteklassare, som ordnas i Företagsbyn Esbo 21.4–28.5. 

Wow, intressant! Vad ingår i arbetet?

Som handledare i Företagsbyn handleder du eleverna och hjälper dem under dagenTillsammans med de andra handledarna ser du till att dagen förlöper enligt tidtabellen och ansvarar för säkerhet och renlighet i lärandemiljön. 

Du får jobba i ett mångsidigt och fartfyllt arbete i en innovativ lärandemiljö där varje dag är annorlunda. Du arbetar som en del av det glada gänget i Företagsbyn där du får ha roligt i ett meningsfullt arbete och får värdefull erfarenhet av handledning. 

Till handledare söker vi dig som gärna arbetar med barn och ungdomar och har ett ansvarsfullt och inspirerande grepp. Det är också viktigt att du på ett flexibelt sätt kan kasta dig in i situationerna som snabbt förändras under Företagsby-dagen. 

Vi önskar att personer av olika ålder, kön samt språklig, kulturell och annan bakgrund söker jobb hos oss. 

Låter fantastiskt. Vad ska jag göra?

Vi söker nu svenskspråkiga inhoppare till Företagsbyar i Helsingfors och Esbo. 

  • Företagsbyn för lågstadiet Helsingfors-Vanda: Tekniska muséetViksvägen 1, 00560 Helsingfors 
  • Företagsbyn för högstadiet Helsingfors-Vanda: Kajsaniemigatan 6, 00100 Helsingfors 
  • Företagsbyn Esbo: Vävarsvägen 6–8 02630 Esbo 

Som inhoppare kallas du vid behov till arbete. Under läsåret 2020–2021 ordnas Företagsby-verksamhet fram till 28.5. Det är möjligt att fortsätta som inhoppare under läsåret 2021–2022. Den normala arbetstiden är sju timmar mellan klockan 8–16. Du tar väl i beaktande att personer som arbetar med barn under 18 år ska uppvisa lagenligt straffregisterutdrag innan hen tar emot uppgiften. För arbetet betalas avtalsenlig lön. Vi förutsätter goda kunskaper i svenska och finska. 

Läs ytterligare uppgifter nedan och sök senast 23.3.2021. Skicka CV och ansökan som pdf-bilagor till adressen rekry@tat.fi med rubriken: ”Inhoppare, Företagsbyar i Huvudstadsregionen”. 

Arbetsintervjuer ordnas veck12–13 

Arbetet börjar: vecka 14–15
Ytterligare informationChristina Öströmchristina.ostrom@tat.fi, 050 444 0549