nyhet rekrytering | 06.05.2019

Företagsbyn rekryterar nya handledare

Vi söker nya ansvariga handledare för att stöda barns och ungdomars färdigheter i arbetsliv och ekonomi!

Företagsbyn, som utvecklades år 2010, erbjuder sjätte- och niondeklassare inspirerande erfarenheter av ekonomi, arbetsliv och samhälle. Företagsbyn består av utbildning för lärare, läromedel och en dag i en aktiv lärandemiljö. I Företagsbyn får elever från sjätte och nionde klasserna själv pröva på hur man leder ett internationellt exportföretag eller hur man tjänar och använder egen lön. Årligen deltar redan över 40 procent av niondeklassarna och 75 procent av sjätteklassarna i verksamheten i Företagsbyn. Också enligt undersökningar förbättrar Företagsbyn, som även belönats som världens bästa utbildningsinnovation, färdigheterna i ekonomi.

I Företagsbyn arbetar närmare 100 deltidsanställda ansvariga handledare över hela landet. Våra ansvariga handledare har en viktig roll i hur sjätte- och niondeklassarnas dag i Företagsbyn lyckas. Företagsbyn är en del av Ekonomi och ungdom TAT.

Wow, intressant, vad ingår i arbetet?

Som ansvarig handledare leder du elever och handledare, ansvarar för lärandemiljön och dess material och ser till att de är rena. Du arbetar också som programledare under Företagsby-dagarna och ser till att dagen förlöper enligt tidtabellen tillsammans med de övriga arbetstagarna.

Du får ett mångsidigt och fartfyllt arbete i en innovativ lärandemiljö där alla dagar är olika. Du får värdefull erfarenhet av handledning, får utveckla ditt framträdande och fördjupa dina kunskaper i innovativ pedagogik.

Du arbetar som en del av det glada gänget i Företagsbyn där du får ha roligt i ett betydelsefullt arbete.

Som ansvarig handledare söker vi dig som är initiativrik, kan framträda och på ett flexibelt sätt kasta dig in i situationerna som snabbt förändras under Företagsby-dagen. Du arbetar gärna med barn och ungdomar och kan motivera dem till nya saker med ditt inspirerande grepp.

Om du blev intresserad gör du så här?

Nu söker vi ansvariga handledare till huvudstadsregionen (Esbo och Helsingfors) samt till Kuopio, Lahtis, Villmanstrand, Seinäjoki och Vasa.

Normalt är arbetstiden sju timmar om dagen mellan kl. 8.00 och 16.00. Du arbetar 1-4 arbetspass i veckan under läsåret 2019-2020. Du tar väl i beaktande att personer som arbetar med barn under 18 år ska uppvisa lagenligt straffregisterutdrag innan hen tar emot uppgiften. För arbetet betalas avtalsenlig lön.

Läs ytterligare uppgifter om enskilda orter och sök före 19.5. Skicka CV och ansökan som pdf-bilagor till adressen rekry@tat.fi med rubriken: ”Ansvarig handledare, Företagsbyn Ort”

Huvudstadsregionen

Du söker med samma ansökan till alla Företagsbyar i huvudstadsregionen. Företagsbyarna finns i Helsingfors (Lågstadiet: Viksvägen 1, Högstadiet: Hamnbanegaten 3) och i Esbo (Lågstadiet: Karaporten 2, Högstadiet: Datavägen 6).  Kom ihåg att nämna om du talar flytande svenska eftersom vi ordnar också svenskspråkiga aktivitetsdagen i Företagsbyn.

Arbetsintervjuer: 27.5. och 28.5.
Arbetet börjar: i september 2019
Ytterligare information: Jasmiina Tuominen, jasmiina.tuominen@tat.fi, 050 546 9006

Kuopio

Företagsbyn för Låg- och Högstadiet i Östra Finland finns i Kuopio (Leväsentie 2, Kauppapaikka Herman).

Arbetsintervjuerna ordnas: 22.5. och 23.5.
Arbetet börjar: vecka 39
Ytterligare information: Juuso Aitto-oja, juuso.aitto-oja@tat.fi, 044 049 9499

Villmanstrand

Företagsbyn för Lågstadiet i Sydöstra Finland finns i Villmanstrand (Hyrymäenkatu 2, Köpcentret Family Center).

Arbetsintervjuerna ordnas: 19.6.
Arbetet börjar: vecka 39
Ytterligare information: Elina Niskanen, elina.niskanen@tat.fi, 045 652 1712

Lahtis

Företagsbyn för Högstadiet i Sydöstra Finland finns i Lahtis (Mukkulankatu 19, Isku Center).

Arbetsintervjuerna ordnas: 29.5.
Arbetet börjar: vecka 39
Ytterligare information: Elina Niskanen, elina.niskanen@tat.fi, 045 652 1712

Seinäjoki

Företagsbyn för Högstadiet i Österbotten finns i Seinäjoki (Vasavägen 11, Rytmikorjaamo).

Arbetsintervjuerna ordnas: 23.5. och 24.5.
Arbetet börjar: i oktober 2019
Ytterligare information: Karoliina Karjala, karoliina.karjala@tat.fi, 040 577 6459

Vasa

Företagsbyn för Lågstadiet i Österbotten finns i Vasa (Renstigen 1). Kom ihåg att nämna om du talar flytande svenska eftersom vi ordnar också svenskspråkiga aktivitetsdagar i Företagsbyn.

Arbetsintervjuerna ordnas: 23.5. och 24.5.
Arbetet börjar: vecka 39
Ytterligare information: Kukka-Maaria Kallio, kukka-maaria.kallio@tat.fi, 050 310 0485

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram