nyhet rekrytering | 04.11.2019

Vi söker nya ansvariga handledare i Företagsbyar i huvudstadsregionen!

Vi söker nya ansvariga handledare i Företagsbyar i huvudstadsregionen för att stöda barns och ungdomars färdigheter i arbetsliv och ekonomi!

Företagsbyn, som utvecklades år 2010, erbjuder sjätte- och niondeklassare inspirerande erfarenheter av ekonomi, arbetsliv och samhälle. Företagsbyn består av utbildning för lärare, läromedel och en dag i en aktiv lärandemiljö. Årligen deltar redan över 40 % av niondeklassarna och 75 % av sjätteklassarna i verksamheten i Företagsbyn. Också enligt undersökningar förbättrar Företagsbyn, som även belönats som världens bästa utbildningsinnovation, färdigheterna i ekonomi.

I Företagsbyn får elever från sjätte och nionde klasserna själv pröva på hur man leder ett internationellt exportföretag eller hur man tjänar och använder egen lön.

I Företagsbyn arbetar närmare 100 deltidsanställda ansvariga handledare över hela landet. Våra ansvariga handledare har en viktig roll i hur sjätte- och niondeklassarnas dagar i Företagsbyn lyckas. Företagsbyn är en del av Ekonomi och ungdom TAT.

Wow, intressant, vad ingår i arbetet?

Som ansvarig handledare leder du elever och handledare, ansvarar för lärandemiljön och dess material och ser till att de är rena. Du arbetar också som programledare under Företagsby-dagarna och ser till att dagen förlöper enligt tidtabellen tillsammans med de övriga arbetstagarna.

Du får ett mångsidigt och fartfyllt arbete i en innovativ lärandemiljö där alla dagar är olika. Du får värdefull erfarenhet av handledning, får utveckla ditt framträdande och fördjupa dina kunskaper i innovativ pedagogik. Du arbetar som en del av det glada gänget i Företagsbyn där du får ha roligt i ett betydelsefullt arbete.

Som ansvarig handledare söker vi dig som är initiativrik, kan framträda och på ett flexibelt sätt kasta dig in i situationerna som snabbt förändras under Företagsby-speldagen. Du arbetar gärna med barn och ungdomar och kan motivera dem till nya saker med ditt inspirerande grepp.

Om du blev intresserad gör du så här?

Nu söker vi ansvariga handledare till Företasbyar i Huvudstadregionen.

Normalt är arbetstiden sju timmar om dagen mellan kl. 8.00 och 16.00. Du arbetar 1-4 arbetspass i veckan under våren 2020. Du tar väl i beaktande att personer som arbetar med barn under 18 år ska uppvisa lagenligt straffregisterutdrag innan hen tar emot uppgiften. För arbetet betalas avtalsenlig lön. Goda kunskaper i svenska räknas som merit.

Läs ytterligare uppgifter om enskilda orter och sök före 24.11. Skicka CV och ansökan som pdf-bilagor till adressen rekry@tat.fi med rubriken: ”Ansvarig handledare, Företagsbyar i Huvudstadsregionen”.

 

Information:

Arbetsintervjuer ordnas: veckan 49
Arbetet börjar: veckan 3 eller 4
Ytterligare information: Jasmiina Tuominen, jasmiina.tuominen@tat.fi, 050 546 9006