nyhet rekrytering | 16.11.2020

Vi söker nya ansvariga handledare till Företagsbyar i Huvudstadsregionen för att stöda barns och ungdomars färdigheter i arbetsliv och ekonomi!

Vad är Företagsbyn?

Sedan 2010 erbjuder Företagsbyn sjätte- och niondeklassare inspirerande upplevelser av ekonomi, arbetsliv och samhälle. Företagsbyn är en imponerande helhet som består av lärarutbildning, läromedel och en dag i en aktiv lärandemiljö. Årligen deltar redan över 60 % av niondeklassare och 80 % av sjätteklassare i Företagsbyns verksamhet. Företagsbyn har belönats som världens bästa utbildningsinnovation och förbättrar också enligt undersökningar elevers ekonomifärdigheter.

I Företagsbyn får elever i årskurs 6 arbeta i ett eget yrke som en del av ett miniatyrsamhälle, medan eleverna i årskurs 9 får prova på hur man leder ett internationellt exportföretag.

I Företagsbyn arbetar närmare 100 deltidsanställda ansvariga handledare i hela landet. Våra ansvariga handledare har en viktig roll i hur sjätte- och niondeklassarnas dagar i Företagsbyn lyckas. Företagsbyn är en del av Ekonomi och ungdom TAT.

Wow, intressant! Vad ingår i arbetet?

Som ansvarig handledare leder du elever och handledare, ansvarar för lärandemiljön och dess material och ser till att de är rena. Du fungerar också som programledare under Företagsby-dagarna och ser till att dagen förlöper enligt tidtabellen samt allmän renlighet och säkerhet i lärandemiljön tillsammans med de andra ansvariga handledarna.

Du får jobba i ett mångsidigt och fartfyllt arbete i en innovativ lärandemiljö där varje dag är annorlunda. Du får värdefull erfarenhet av handledning, får öka din självsäkerhet i att tala inför publik samt fördjupa dig i innovativ pedagogik. Du arbetar som en del av det glada gänget i Företagsbyn där du får ha roligt i ett meningsfullt arbete.

Till rollen som ansvarig handledare söker vi dig som kan ta initiativ, uppträda framför eleverna. Det är också viktigt att du på ett flexibelt sätt kan kasta dig in i situationerna som snabbt förändras under Företagsby-dagen. Du arbetar gärna med barn och ungdomar och har ett inspirerande grepp och kan motivera dem till att prova på nya saker. Kunskaper i svenska ses som en merit eftersom vi även ordnar svenskspråkig verksamhet i Företagsbyn. Vi önskar att personer av olika ålder, kön samt språklig, kulturell och annan bakgrund söker jobb hos oss.

Våra ansvariga handledare berättar mera om sitt jobb i Företagsbyns Instagram-live (yrityskyla) 19.11 kl. 16. Välkommen med! Du kan också skicka in frågor på förhand via Företagsbyns Instagram. Efteråt samlar vi också frågorna och svaren på Företagsbyns webbsida, ifall du inte finns på Instagram eller har möjlighet att följa sändningen. Sändningens språk är finska.

Låter fantastiskt. Vad ska jag göra?

Vi söker nu ansvariga handledare till Företagsbyar i Helsingfors och Esbo.

  • Företagsbyn för lågstadiet Helsingfors-Vanda: Tekniska muséet, Viksvägen 1, 00560 Helsingfors
  • Företagsbyn för högstadiet Helsingfors-Vanda: Kajsaniemigatan 6, 00100 Helsingfors
  • Företagsbyn Esbo: Vävarsvägen 6–8 02630 Esbo

Den normala arbetstiden är sju timmar mellan klockan 8–16. Du gör 1–3 arbetspass i veckan under våren 2021. Du tar väl i beaktande att personer som arbetar med barn under 18 år ska uppvisa lagenligt straffregisterutdrag innan hen tar emot uppgiften. För arbetet betalas avtalsenlig lön. Vi förutsätter goda kunskaper i finska. Goda kunskaper i svenska räknas som merit.

Läs ytterligare uppgifter nedan och sök senast 29.11. Skicka CV och ansökan som pdf-bilagor till adressen rekry@tat.fi med rubriken: ”Ansvarig handledare, Företagsbyar i Huvudstadsregionen”.

Information:

Arbetsintervjuer ordnas vecka 50

Arbetet börjar: vecka 1 eller 2
Ytterligare information: Jasmiina Tuominen, jasmiina.tuominen@tat.fi, 050 546 9006