blogi | 30.05.2020

Tänä vuonna kevät yllätti kaikki

Tänä vuonna kevät yllätti kaikki. Varmasti jokainen on joskus ajatellut, millaista olisi ollut käydä koulua kotona. No tänä keväänä se ainakin kokeiltiin. 

Lähiopetuksesta etäopetukseen siirryttiin yllättäen nopeasti. Ohjeet annettiin pari päivää ennen etäopetukseen siirtymistä ja pian olimmekin jo kotona, tietokoneen äärellä. Aluksi tuli loputtomasti viestejä, ohjeita sekä tehtäviä. Ennen kuvittelin, että jos opiskelee kotona, on paljon vapaa aikaa. Todellisuudessa tuntui että aikaa ei riitä ollenkaan. 

Suurin osa tunneista pidettiin  videotapaamisen kautta. Tämä oli hyvä asia koska tehtäviä tarkistettiin ja uusi aihe selitettiin hyvin. Kokeita oli tietenkin myös. Oletin, että etänä olisi helpompi tehdä koe, kuitenkin kirjat olivat käytössä. Kokeet olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi sellaisia, että kirjan lisäksi välillä tarvitsisi nettiä. 

Jotkut aineet oli helppo opiskella itse, joissakin oli enemmän tarvetta apuun. Kouluihin palattiin yhtä yllättävästi, kuin lähdimme sieltä. Etäopetuksen jälkeen oli mukavaa palata kouluun, opiskelu ei ollut kuitenkaan samanlaista kuin ennen. Koulupäivät olivat lyhyempiä ja esimerkiksi eväät syötiin ulkona, mikä oli mukavaa. Uudestaan en kuitenkaan haluaisi siirtyä etäopetukseen. Tämä tilanne muutti hieman ajattelumaailmaani, sillä jotkut ammatit tulivat erittäin voimakkaasti esille, kun taas toiset vähemmän. Aloin arvostamaan enemmän muiden ihmisten työtä ja näin,  kuinka yhteiskunta pysähtyisi ilman toinen toisiamme.  Jokaisen työ ja ammatti on tärkeä. Tuleva kesäloma on mielenkiintoinen, tällä hetkellä on kuitenkin tiettyjä rajoituksia.  Toisaalta on hauskaa keksiä jotain ihan muuta kesälle, kuin mitä alun perin oli suunniteltu. Vain mielikuvitus on rajana.

Kirjoittaja on Helsingin yhteislyseota käyvä Renata Zir, joka siirtyy kesän jälkeen yhdeksännelle luokalle. Renata toimii tänä vuonna Yrityskylän lähettiläänä yhdessä Pinjan, Paavon, Hermannin, Otson ja Emilian kanssa. Tennistä harrastava Renata työskenteli kuudennella luokalla Yrityskylä Helsinki-Vantaalla ABB:n toimitusjohtajana. 

Lue lisää Yrityskylän 10-vuotisjuhlavuodesta. 

Tutustu Renataan videolta!