uutinen | 05.02.2020

Thermo Fisher Scientificin pelit käynnistyvät Espoon Yläkoulun peliareenalla

Terveydenhuollon, teollisuuden ja tutkimuksen toimialat tulevat tutuiksi yhdeksäsluokkalaisille alkaneen yhteistyön myötä

Thermo Fisher Scientific on aloittanut yhteistyön Yrityskylä Yläkoulu Espoon kanssa. Thermo Fisher Scientific on maailman johtava tiedettä ja tutkimusta palveleva yritys terveydenhoidon, teollisuuden ja tutkimuksen alueella. Yhteistyö on alkanut loppuvuodesta 2019 menestyksekkäästi pelin suunnittelun merkeissä. Yläkoulun pelit pyörähtävät käyntiin yhteisellä sisällöllä maaliskuun alussa.

Tapahtumarikas työvuosi simuloidaan kahdessa tunnissa

Yrityskylän pelikellon käynnistyessä Thermo Fisher Scientificin johtoryhmät, jotka koostuvat yhdeksäsluokkalaisista, pääsevät työn touhuun. He tuottavat ja myyvät pipettejä neljän kvartaalin, eli yhden liiketoimintavuoden ajan. Johtoryhmien tulee vakuuttaa asiakkaat tuotteensa kilpailukyvystä, ja myyntivaltteja päästäänkin väläyttämään esimerkiksi maineikkaalle saksalaiselle yliopistolle. Pelin edetessä markkinat kansainvälistyvät entisestään ja kiinalaisen terveysteknologian jälleenmyyjä kiinnostuu myytävistä pipeteistä. Pelin tiimellyksessä ei käänteiltä vältytä ja yhdeksäsluokkalaiset ovat suurien ratkaisujen edessä niin tuotantolinjoihin liittyvien korjausten kuin tiedemessujenkin tuomien käänteiden edessä. Johtoryhmäläiset pääsevät myös punnitsemaan investointimahdollisuuksia niin henkilöstön hyvinvoinnin kuin hallintajärjestelmienkin tiimoilta.

”Suomesta löytyy paljon yrityksiä, jotka tekevät B2B-myyntiä ja sitä kautta eivät ole tuttuja kaikille kuluttajille. Yrityskylä Yläkoulussa simuloidaan juuri tällaista kansainvälistä yritysmyyntiä ja on hienoa, että Thermo Fisher Scientific on lähtenyt mukaan Yrityskylään, jossa myynnin lisäksi tulee tutuksi terveydenhoidon, teollisuuden ja tutkimuksen toimialat, jolla tämä yritys toimii.” iloitsee Yrityskylä Espoon aluepäällikkö Heidi Enbacka.

Yhteistyö Yrityskylän kanssa on osa Thermo Fisher Scientificin LUMA-kasvatusta

Luonnontieteiden osaajia tarvitaan tulevaisuudessa. Thermo Fisher Scientific pitää tärkeänä matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskelua, eli LUMA-kasvatuksen edistämistä ja yhteistyö Yrityskylän kanssa mahdollistaa tavoitteen etenemisen. Yrityskylän kautta tuhannet nuoret pääsevät tutustumaan siihen, millaista on työskennellä alan yrityksessä ja heille konkretisoituu, millaista osaamista alalla tarvitaan. Yrityskylän peliareenalla LUMA-aineiden sisällöt konkretisoituvat pelitilanteiden kautta. Thermo Fisher Scientificillä ollaan innostuneita alkaneesta yhteistyöstä ja kevään aikana työntekijät liittyvät mukaan peleihin ohjaamaan yhdeksäsluokkalaisia.

"Olemme erittäin innostuneita alkaneesta yhteistyöstä, jonka myötä pääsemme tuomaan konkreettisesti terveysteknologia-alaa lähemmäs oppilaita. Olen vaikuttunut Yrityskylä Yläkoulu Espoon uusista toimitiloista, enkä malta odottaa, että yhteistyön myötä minä ja kollegani pääsevät myös itse mukaan pelitilanteeseen. Yrityskylä tekee arvokasta työtä tutustuttaessaan nuoria yritysmaailmaan jo varhaisessa vaiheessa", sanoo tuotekehityskemisti ja Yrityskylä-projektin projektipäällikkö, Paula Leskinen Thermo Fisher Scientificiltä.

Eikä siinä vielä kaikki, kevään aikana parhaisiin mainepisteisiin yltäneelle luokalle on luvassa upea palkinto. He pääsevät vierailemaan paikan päälle Thermo Fisher Scientificin Vantaan toimipisteelle! Vierailu keväällä kruunaa alkaneen yhteistyön, kun nuoremmat kollegat pääsevät tutustumaan tarkemmin yrityksen toimitiloihin.

Lisätietoja: Heidi Enbacka, 050 5142808, heidi.enbacka@tat.fi
Paula Leskinen, 010 329 2115, paula.leskinen@thermofisher.com

Tänä lukuvuonna (19/20) Yrityskylä Yläkoulu tavoittaa 60 % koko Suomen yhdeksäsluokkalaisista.