Toimitusjohtajatytöt

viivi_viitanenYksi kuudesluokkalaisten Yrityskylä-päivän kohokohdista on varmasti kaupungin yleiskokous, johon koko kylän väki kokoontuu kuuntelemaan toimitusjohtajarivistön puheita. Siinä he seisovat, tomerat johtajanalut, joiden rehellisen liikuttavat puheet jaksavat hymyilyttää meitä koordinaattoreita vielä vuosienkin jälkeen.

Yrityskylän toimitusjohtajien pitkä rivistö saattaa herättää katsojan huomion myös toisesta syystä. Kylässä ABB:n, Nokian tai kahvilan toimitusjohtajiksi hakee yhtä lailla tyttöjä kuin poikiakin – puntit ovat tasan. Jos Suomessa toimivien pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat koottaisiin samanlaiseen riviin, näyttäisi rivistö varsin erilaiselta. 119 pörssiyhtiön toimitusjohtajista naisia on vain kolme.

Työelämän ja perheen yhteensovittaminen on hankalaa. Naisilla ei ole kunnianhimoa. Hegemoninen johtajakulttuuri ei sovi naisille. Iso argumenttipino kertoo meille, miksi naisista ei ole johtajiksi. Esimerkiksi Ellun Kanojen viimevuotinen kysely tuo keskusteluun mielenkiintoisen näkökulman. Jopa 72 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista kertoo, että olisi kiinnostunut keskijohdon tehtävistä. Sen sijaan suomalaisista naisista alle kolmannes uskoo, että heillä on yhtäläiset mahdollisuudet edetä johtotehtäviin.

Vaikka Yrityskylä-tilastointi ei täytäkään akateemisen tutkimuksen tunnusmerkkejä, uskon, että siinä piilee totuuden siemen. Yrityskylä simuloi aidon suomalaisen yhteiskunnan toimintaa ja yrityskyläläiset hakevat ammatteihinsa mielessään tulevaisuudessa siintävä työelämä. Väitänkin, että tyttöjen työhakemusten takana on aito halu toimia tulevaisuudessa yritysjohdossa. Mikä siis mättää, kun naisten motivaation ja todellisuuden välillä tuntuu olevan iso kuilu?

On sanomattakin selvää, että Yrityskylän kaltaiset oppimisympäristöt voivat toimia positiivisina moottoreina työelämän tasa-arvon edistämisessä. Vastuunkantoa edellytetään kaikilta kasvatusalalla toimivilta. Rakenteiden murtaminen huutaa asenteiden muutosta, sinnikästä työtä, suunnannäyttäjiä. Työ aloitetaan jo päiväkodissa, viimeistään alakoulussa. Sitä jatketaan Yrityskylässä.

Viivi Viitanen
Aluekoordinaattori
Yrityskylä Espoo