Tue tulevaisuuden lupauksia.
Tee #tulevaisuuslupaus.

Yrityskylän Tulevaisuuslupaus-kampanja haastaa yritykset ja muut työpaikat tarjoamaan myönteisiä työelämäkokemuksia nuorille. Kampanjan tavoitteena on myös nostaa keskusteluun se, miten korona vaikuttaa nuorten elämään. Työelämäkokemusten saaminen on vaikeutunut, koska TET-jaksoja ja kesätyömahdollisuuksia on peruuntunut. Nuorten työintoa ja uskoa tulevaisuuteen on koronan vuoksi koeteltu.

Tarjoamalla käytännönläheisiä ja myönteisiä kokemuksia erilaisista aloista ja työtehtävistä voimme tukea nuorta löytämään oman polkunsa elämässä, johon kuuluu mielekäs työ.

Haastamme organisaatiot tekoihin, jotka edistävät nuorten sujuvampaa siirtymistä työelämään. Juuri nyt meidän pitää rakentaa uskoa tulevaisuuteen ja tukea kaikin mahdollisin tavoin nuorta hänen omalla polullaan. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Kampanja on osa Talous ja nuoret TATin Yrityskylän 10-vuotisjuhlavuotta.

Osallistu kampanjaan

Yhdessä kumppaneidemme kanssa haastamme kaikki organisaatiot tekemään tulevaisuuslupauksen nuorille.

Orion_Oyj-n_logo

“Tarjoamme jatkossakin monipuolisia kesätöitä nuorille opiskelijoille.”

Työmahdollisuuksia on Faasi1-traineeohjelman kautta korkeakouluopiskelijoille sekä muita kesätöitä eri opintoasteen opiskelijoille.

Orion Oyj

VBO_ABC-page-001

“Tarjoamme kesätöitä noin 200-250 nuorelle, minkä lisäksi palkkaamme noin 200 kesäharjoittelijaa.”

Lupaamme järjestää kaikille kesätöitä hakeville mahdollisuuden työhaastatteluun. Kaikki kesätyöntekijämme ovat oikeutettuja laadukkaaseen esimiestyöhön ja perehdytykseen sekä loistaviin henkilökuntaetuihin.

Osuuskauppa Varuboden-Osla

OP liikemerkki kuva

“Vahvistamme nuorten taloustaitoja ja edistämme työllisyyttä useiden tekojen kautta.”

Lasten ja nuorten talous- ja työelämätaitojen sekä yrittäjyyskasvatuksen edistäminen on merkittävä osa yritysvastuutamme. Valmentamalla ja työllistämällä lupaamme vahvistaa nuorten uskoa tulevaisuuteen ja omiin kykyihinsä.

OP Turun seutu

rosten_logo

“Otamme vuosittain 10 tettiläistä.”

Pystymme ottamaan lähettämöön 10 oppilasta TET-jaksolle. Pystymme ottamaan kaksi tettiläistä kerrallaan, koska opastamme heitä koko jakson ajan.

Leipomo Rosten

helen-logo

“Helen mukana Yrityskylän toiminnassa jatkossakin.”

Olemme olleet mukana Yrityskylän toiminnassa vuodesta 2012 lähtien ja haluamme olla jatkossakin. Mielestämme yhteistyössä on ensisijaisesti kyse yhteiskuntavastuusta. Yhteistyö luo myös positiivista työnantaja- ja yrityskuvaa.

Helen Oy

Tampereen yliopisto

“Tulevina vuosina Tampereen yliopisto tarjoaa opiskelupaikan yhä useammalle, kun aloituspaikat lisääntyvät vuosina 2020-2022 yli 700:lla.”

Yliopistot lisäävät aloituspaikkoja ja Tampere on mukana.

Tampereen yliopisto

TAT_Talous_ja_nuoret_pysty

“Lupaamme laajentaa Yrityskylän toimintaa.”

Me TATissa lupaamme laajentaa Yrityskylän toimintaa, jotta jokainen nuori saa myönteisen kokemuksen työelämästä, yrittäjyydestä ja taloudesta. Lupaamme myös jokaiselle nuorelle apua omien vahvuuksien tunnistamiseen.

Talous ja nuoret TAT, Yrityskylä

HSY_yritystunnus_1660x904px_rgb

“Tarjoamme vuosittain harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja.”

Tarjoamme vuosittain harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja. Me huolehdimme siitä, että jokainen harjoittelija ja kesätyöntekijä saa kattavan perehdytyksen ja tukea työhönsä.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY

SaastamoisenSaatiö

“Lupaamme, että nuoret saavat Yrityskylässä myönteisen kuvan kulttuurin toimialasta ja työmahdollisuuksista.”

Saastamoisen Säätiö haluaa olla olla mukana kehittämässä kulttuurin näkyvyyttä Yrityskylä-ympäristössä (esim. taidemuseo).

Saastamoisen Säätiö

savonia logo

“Teemme yrittäjyydestä ja innovaatioista arkipäivää kaikille oppijoille.”

Yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksella Pohjois-Savon ihmisistä kasvaa rohkeita, luovia ja yrittelijäitä osaajia. Yhteistyössä kootut työkalut ja opit antavat heille konkreettisia eväitä oman tulevaisuutensa muotoiluun.

Business Center Pohjois-Savo

Oma-Säästöpankki-logo

“Lupaamme tukea nuorten työelämä- ja taloustaitoja jatkossakin.”

Me Oma Säästöpankilla olemme olleet Yrityskylän toiminnassa mukana vuodesta 2015. Nuorten työelämä- ja taloustaidot ovat lähellä sydäntämme. Haluamme tukea näiden taitojen opettamista jatkossakin eri tavoilla.

Oma Säästöpankki

fortum_logo_RGB

“Me Fortumilla lupaamme myös ensi vuonna tarjota yli 100 energistä kesätyöpaikkaa eri alojen opiskelijoille.”

Me Fortumilla lupaamme myös ensi vuonna tarjota yli 100 energistä kesätyöpaikkaa eri alojen opiskelijoille. Kuuntelemme ja kohtaamme nuoria ja autamme osaltamme kehittämään työelämän tärkeitä tietoja ja taitoja.

Fortum

Nordea_Masterbrand_500px_RGB

“Tarjoamme 240 Yrityskylä-päivään osallistuvalle kuudesluokkalaiselle työnhakusparrauksen.”

Me Nordeassa lupaamme edistää nuorten työelämätaitoja järjestämällä etänä talous- & yrittäjyystyöpajoja tuhansille oppilaille. Esimerkiksi tarjoamme 240:lle Yrityskylä-päivään osallistuvalle 6. luokkalaiselle työnhakusparrauksen.

Nordea Bank Oyj

NIBE logo syvätty 1274px

“Tarjoamme jatkossakin mielekkäitä työtehtäviä kesätyöntekijöille ja LVI-alan harjoittelijoille.”

Tarjoamme koululaisille ja LVI-alan opiskelijoille mahdollisuuksia saada työkokemusta mielekkäiden ja oikeiden työtehtävien parissa.

NIBE Energy Systems Oy

Martela_LogoA_rgb_1200px

“Innostamme nuoria löytämään oman polkunsa työelämään.”

Innostamme nuoria löytämään oman polkunsa työelämään ja jatkamme hienoa Yrityskylä-yhteistyötä.

Martela Oyj

lounaissuomenjätehuolto-logo

“Otamme työharjoitteluun tettiläisiä vuosittain.”

Lupaamme ottaa työharjoitteluun tettiläisiä vuosittain. Perehdytämme heidät huolellisesti, jotta heille syntyy myönteinen kuva työelämästä ja jätehuoltoalasta. Jätehuolto tarvitsee tulevaisuuden lupauksia!

Lounais-Suomen Jätehuolto

Vantaa-logo-rgb-su

“Osallistamme oppilaita kehitystyöhön.”

Osana Vantaan kasvatuksen ja opetuksen yrittäjyyskasvatuspolkua kehitämme edelleen oppilaiden osallistamista toimialan kehittämistyöhön ja -projekteihin esimerkiksi työjaksojen kautta (vähintään 3 TET/TEPPO-oppilasta vuosittain).

Vantaan kaupunki

School Day

“Tettiläinen, tule kehittämään kanssamme kouluhyvinvointia!”

School Day hyvinvointipalvelu kerää, analysoi ja kehittää oppilaiden hyvinvointia luoden kannustavan oppimisympäristön oppimiselle. Jokaisen nuoren ääni on tärkeä. Lupaamme ottaa kaksi tettiläistä vuosittain osaksi tiimiämme.

School Day Helsinki Oy

HELSINKI_Tunnus_MUSTA

“Kesäseteli ja työelämätaitojen polku”

Helsingin kaupunki tarjoaa kesäsetelin kaikille 9.-luokkalaisille kesätyöpaikan saamisen helpottamiseksi. Kaupungin kouluille tehdään työelämä- ja taloustaitojen polku näiden tärkeiden tulevaisuuden taitojen vahvistamiseksi.

Helsingin kaupunki

MTK-logo

“Lupaamme muuttaa työnteon ja -tarjoamisen kulttuuria tarjoamalla polun, jossa töitä voi tarjota ja saada: töitäsuomesta.fi”

Jos sinulla on toive maaseudulla asumisesta ja yrittämisestä, teemme hartiavoimin töitä, että haaveesi toteutuu. Lupaamme, että maaseutu on jatkossakin hyvä paikka elää, yrittää ja tehdä töitä.

MTK ry

Lowell_Logo_RGB_Colour_AW (002)

“Haluamme tukea nuorten työelämän alkuaskelia.”

Perehdytämme kaikki meille tulevat kesätyöntekijät huolellisesti. Näin heille syntyy myönteinen kuva työelämästä, ja he pääsevät aloittamaan työuransa varmoin askelin.

Lowell

Yle-logo_RGB_turkoosi

“Tarjoamme harjoitteluita myös niille nuorille, jotka opiskelevat media-alaa tuetusti. Sitoudumme hyvään ja myönteiseen kokemukseen harjoittelusta sekä työelämästä.”

Harjoitteluilla autetaan työllistymisvaikeuksia kohtaavia nuoria työllistymään haluamalleen alalle ja saamaan myönteinen kosketus työelämään. Kyse on tärkeästä yhteiskunnallisesta vastuusta. Edistämme yhdenvertaisempaa työelämää.

Yle

tevella_logo_2018

“Luomme oppimisen iloa.”

Lapset ovat tulevaisuuden tekijöitä. Olemme mukana rakentamassa yhteistä tulevaisuutta tarjoamalla heille parhaimman mahdollisen ympäristön sekä innostavimmat välineet oppimiseen. Jotta jokainen päivä olisi täynnä oppimisen iloa.

Tevella

Etelä-Suomen media_logot (2)

“Huomioimme nuoret ja nuorten mielipiteet lehtemme arjessa.”

Kunnioitamme nuorta lukijaa. Tarjoamme kaikille lukijoillemme sisältöä, jossa nuoret saavat äänensä kuuluviin. Uutisoimme luotettavasti nuoria tulevaisuudessa odottavasta työelämästä. Tiivistämme yhteistyötä koulujen kanssa.

Etelä-Suomen Media / Aamuposti / Nurmijärven Uutiset / Länsiväylä / Vihdin Uutiset

Kuopion Vesi_logo

“Otamme ensi vuonna kolme tettiläistä ja tarjoamme yhdelle opettajalle "tettipaikan" tai tutustumisjakson Kuopion Vesi Oy:ssä.”

Otamme ensi vuonna kolme tettiläistä ja tarjoamme yhdelle opettajalle "tettipaikan" tai tutustumisjakson Kuopion Vesi Oy:ssä.

Kuopion Vesi Oy

Perintäritari_logo

“Perintäritari tukee nuoria Mun Talous -verkoston ja Yrityskylän kautta työelämän polulle.”

Työelämä on elämän mittainen matka. Me haluamme evästää nuoria erityisesti yrittäjyys- ja talouskasvatuksen avulla tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä, jotta matkasta tulee kestävä ja kannattava seikkailu.

Perintäritari Oy

op.koti

“Otamme nuoria TET- ja työharjoitteluun vuosittain. Tuemme nuorten työelämä- ja taloustaitoja jatkossakin.”

OP Koti tarjoaa vuosittain useille TET- ja kesäharjoittelijoille paikan oppimiseen ja työelämään tutustumiseen. Vastuullisena toimijana meillä on myös velvollisuus opastaa nuoria oman talouden hallintaan.

OP Koti

alepa-logo

“Lupaamme turvallisen tutustumisen työelämän taitoihin HOK-Elannossa. Asenne ratkaisee.”

Tuhannet nuoret saavat vuosittain mahdollisuuden oppia työelämätaitoja HOK-Elannossa.

HOK-Elanto

seinajoenenergia_logo

“Tuemme jatkossakin nuorten työelämä- ja taloustaitoja sekä haluamme varmistaa, että energia-alalla on tulevaisuudessakin osaavia työntekijöitä.”

Tuemme jatkossakin nuorten työelämä- ja taloustaitoja ja lisäksi energia-alalla (ja Seinäjoen Energialla) tarvitaan jatkossakin tulevaisuuden tekijöitä.

Seinäjoen Energia

Vaasan yliopisto

“Kehitämme lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tutustua tieteeseen ja löytää sitä kautta oma polku työelämään.”

Vaasan yliopisto on mukana Yrityskylän toiminnassa tekemässä yliopistoa tutuksi opiskelu- ja työpaikkana. Teemme tiedettä ja tutkimusta tutuksi myös järjestämällä tiedekerhoja ja -kursseja lapsille ja nuorille.

Vaasan yliopisto

Suomen metsäsäätiö-logo

“Tuemme nuorten intoa löytää metsäalan uudet mahdollisuudet.”

Metsät ovat arjessamme kaikessa mukana. Lapset ja nuoret ovat tulevaisuuden metsäammattilaisia ja kuluttajia. Metsäsäätiön perustehtäviin kuuluu kertoa koululaisille metsäelinkeinon monipuolisista mahdollisuuksista.

Suomen Metsäsäätiö

Metsä_logo_2012_horizontal

“Metsän #tulevaisuuslupaus on torjua ilmastonmuutosta!”

Tarjoamme tulevaisuuden osaajille mahdollisuuden tehdä merkityksellistä työtä menestyvässä metsäteollisuusyrityksessä, joka näyttää suuntaa kohti fossiilitonta huomista.

Metsä Group

Lidl-Logo.svg

“Perehdytämme huolellisesti jokaisen kesätyöntekijän, harjoittelijan ja uuden työntekijän, jotta työelämän alku olisi huoleton.”

Olemme monen nuoren ensikosketus työelämään. Kattava perehdytys auttaa siinä, että työelämässä pääsee hyvin alkuun ja töissä on kivaa.

Lidl

wartsila-logo

“Lisäämme nuorten tietoisuutta tekniikan alan monipuolisista mahdollisuuksista.”

Kehitämme kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla.Onnistuminen edellyttää uusia näkökulmia sekä koulujen ja yritysten yhteistyötä.Siksi lupaamme tarjota nuorille tietoa ja kokemuksia tekniikan alan mahdollisuuksien parista.

Wärtsilä

Helsingin_Mylly_logo_cmyk_300dpi

“Tutustutamme nuoria työelämään ja elintarviketeollisuuteen! ”

Meillä on vuosittain 2-3 tettiläistä ja lähikoulun kotitalousryhmiä on myös käynyt tutustumassa Myllyyn. Isommassa mittakaavassa tuemme nuorten työelämä- ja taloustaitoja laajentamalla Yrityskylä-yhteistyötämme uusille alueille.

Helsingin Mylly Oy

ABB_standard

“Rakennamme nuorten kanssa tulevaisuutta teknologian huipulla.”

Tarjoamme vuosittain sadoille nuorille kesätöitä sekä harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. ABB:llä pääset rakentamaan parempaa maailmaa globaalissa ja monimuotoisuutta arvostavassa työyhteisössä.

ABB

jatekukko_logo

“Varustamme nuoret tiedoilla ja taidoilla, jotta he voivat toimia ympäristövastuullisesti työelämässä.”

Varustamme nuoret tiedoilla ja taidoilla, jotta he voivat toimia ympäristövastuullisesti työelämässä.

Jätekukko Oy

upm-logo

“Palkkaamme tulevanakin kesänä useita satoja kesätyöntekijöitä paikkakunnillemme ympäri Suomea.”

UPM Oyj

Diakonissalaitos

“Lupaamme auttaa nuoria kohti työelämäpolkua.”

Lupaamme tehdä töitä sen eteen, jotta mahdollisimman moni nuori saa tarvitsemaansa tukea ja löytää oman polkunsa töihin tai opiskeluihin. Diakonissalaitoksen Vamos-valmennus kohtaa nuoret yksilöllisesti jo 11 paikkakunnalla.

Diakonissalaitos

raisio_logo

“Lupaamme jatkaa oppilaitosyhteistyötä, jotta nuoret voivat tutustua terveellistä ruokaa tekevään elintarvikealan yritykseen.”

Teemme tunnetuksi elintarvikealan ammatteja, sillä ne ovat varteen otettavia vaihtoehtoja ammatinvalinnan hetkellä.Tarjoamme vuosittain muutamia työssä oppimispaikkoja, projekti- ja lopputöitä sekä kesätöitä alan opiskelijoille.

Raisio konserni

1200px-Storaenso_logo.svg

“Stora Enson #tulevaisuuslupaus – monipuolisia kesätyömahdollisuuksia uusiutuvien materiaalien parissa.”

Tarjoamme kesätyöpaikan uusiutuvien materiaalien parissa sadoille nuorille ja lupaamme perehdyttää kaikki huolellisesti, jotta työskentely on turvallista ja nuorille syntyy myönteinen kuva työelämästä.

Stora Enso

bitwise_logo

“Otamme vuosittain 10 - 15 kesätyöntekijää!”

Otamme vuosittain kesätöihin 10–15 ohjelmistoalan opiskelijaa. Kehitämme myös parhaillaan TET-sovellusta, jonka ansiosta voimme ottaa jopa kuusi tettiläistä vuosittain. Koululaisryhmät ovat aina tervetulleita meille.

Bitwise Oy

oulunyliopisto-logo

“Koulutamme tulevaisuuden suunnannäyttäjiä kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi.”

Lupaamme tukea opiskelijoita saavuttamaan täyden akateemisen potentiaalinsa ja rakentamaan tulevaisuuden uransa.

Oulun yliopisto

kouvolan lakritsi

“Otamme tettiläisiä vuosittain minimissään 5 henkeä.”

Otamme tettiläisiä vuosittain minimissään 5 henkeä tutustumaan työelämään lakritsitehtaalla. Näistä parille voimme tarjota seuraavana kesänä 3 viikkoa kesätöitä kiinnostuksen mukaan.

Kouvolan Lakritsi

PeikkoGroup_logo_CMYK_safearea

“Otamme tettiläisiä ja kesätyöntekijöitä joka vuosi.”

Tarjoamme TET-paikan kymmenelle nuorelle vuosittain. Lisäksi työllistämme joka kesä yhtä monta 15 vuotta täyttänyttä nuorta vähintään kahdeksi viikoksi.

Peikko Finland Oy

STEK_logo_Web

“Teemme peruskoululaisten sähkön opiskelusta kivaa ja sähköalasta kiinnostavan.”

STEK tekee painettuja ja sähköisiä materiaaleja ja jakaa Voimala-oppimispaketteja. Lupaamme jatkossakin tarjota opettajien käyttöön aineistoja, jotka tuottavat positiivisia oivalluksia sähköstä ja innostavat tutkimaan lisää. Sähköala tarvitsee myös paljon uusia tulevaisuuden tekijöitä. Teemme parhaamme, jotta jäsenjärjestömme ja niiden jäsenyritykset käyttävät kampanjan tuoman mahdollisuuden tehdä sitovia tulevaisuuslupauksia nuorille.

STEK ry

paulig-logo

“Perehdytämme kaikki meille tulevat kesätyöntekijät ja harjoittelijat huolellisesti, jotta heille syntyy myönteinen kuva työelämästä.”

Olemme myös olleet useana vuotena mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitä kautta sitoutuneet vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Paulig Oy

Näin voitte osallistua:

1

Pohtikaa yhdessä, miten te voisitte organisaationa edistää nuorten sujuvampaa siirtymistä työelämään.

2

Tehkää lupaus, johon voitte sitoutua.

3

Kertokaa lupauksestanne koko maailmalle käyttäen tunnistetta #tulevaisuuslupaus tai #framtidslöfte.

4

Haastakaa myös muut tekemään samoin.