blogi | 14.05.2019

Työ Yrityskylässä on kuin tulevaisuuden työelämän korkeakoulu

On kulunut reilut kahdeksan kuukautta siitä, kun vastasin puhelimeeni syksyn vaellusmatkalla Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Puhelimen etsimiseen retkeilyhousujen kymmenestä mahdollisesta taskusta taisi kulua enemmän aikaa kuin itse puheluun, mutta yhtä kaikki – olin juuri saanut tiedon saamastani työpaikasta Yrityskylä Varsinais-Suomen vastuuohjaajana! Nyt kevään ollessa hyvässä vauhdissa onkin aika koota yhteen ajatuksiani ensimmäisestä vuodestani vastuuohjaajan työtehtävissä.

Vuoden aikana olen päässyt näkemään ja tekemään jos jonkinlaisia työtehtäviä. Vastuuohjaajan työnkuvaan on kuulunut erilaisia tehtäviä pelipäivien juontamisesta ja organisoinnista lähtien aina Yrityskylän rakentamiseen ja laminointikoneen käyttämiseen. Tylsää hetkeä ei ole eteeni vielä tullut, siitä ovat pitäneet huolen mahtavat työkaverini ja lähiesimieheni. Vuoden aikana muun muassa ryhmänhallinta- ja esiintymistaitoni ovat kehittyneet huomattavasti. Lisäksi itsenäisen päätöksentekokyvyn ja oma-aloitteisen työotteen merkitys työelämässä on tullut hyvin esille vastuuohjaajan työssä. Työ Yrityskylässä onkin ollut varsinainen tulevaisuuden työelämän korkeakoulu, sillä niin monenlaisia ja eri tavalla kehittäviä tehtäviä olen eteeni saanut. Kaikesta on selvitty kunnialla yhdessä mahtavan tiimimme kanssa!

Samalla täyteen tulee kolmas vuoteni Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella. Työ Yrityskylässä onkin ollut loistavaa vastapainoa opiskeluille. Työn joustavan luonteen myötä opiskeluiden ja työn yhteensovittaminen on onnistunut luontevasti ja työ vastuuohjaajana sopiikin erinomaisesti esimerkiksi juuri opintojen oheen.  Työskentely lasten ja nuorten kanssa yhteiskunnallisten asioiden parissa on ollut yhtälö, johon tulevana luokanopettajana ja yhteiskuntaopin aineenopettajana olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Oppilaiden onnistumiset ja niistä välittyvä riemu – yhdessä vaihtelevien ja yhteisöllisten työpäivien kanssa tekevätkin päätöksen helpoksi. Yrityskylä-päivät yhdessä varsinaissuomalaisten kutosten ja ysien kanssa jatkuvat myös ensi lukuvuonna!

Topi Toivonen

Kirjoittaja on luonnosta, yhteiskunnasta ja talouden ilmiöistä kiinnostunut Yrityskylä Varsinais-Suomen vastuuohjaaja.

Etsimme nyt vastuuohjaajia pääkaupunkiseudulle (Espoo ja Helsinki), Kuopioon, Lahteen, Lappeenrantaan, Seinäjoelle ja Vaasaan. Katso lisätiedot tästä ja hae 19.5. mennessä!