blogi | 31.08.2020

Unelmatyönä videopelit

Haluaisin kertoa, millainen olisi minun unelmatyöni.

Haluaisin työskennellä videopelialalla. Pidän paljon luovasta työstä. Tykkään piirtää erilaisia mielikuvituksellisia hahmoja ja kirjoittaa tarinoita, joten voisin esimerkiksi piirtää videopeleihin grafiikoita tai kirjoittaa pelin käsikirjoituksen. Haluaisin myös unelmatyöhöni hieman ongelmanratkaisua ja matematiikkaan liittyvää tekemistä, jota voisi videopelialalla tehdä esimerkiksi koodaamalla. Lisäksi pidän videopelien pelaamisesta, mikä tekisi työstä myös todella mukavaa.

Unelmatyöpaikallani voisin tehdä kaikenlaisia työtehtäviä, koska en halua keskittyä pelkästään yhteen asiaan. Työtehtäviini kuuluisi unelmatyössäni pelin juonen ja tapahtumien ideointi. Kun teen peliä nytkin vapaa-ajallani, lempipuuhani koko pelin tekemisen prosessissa on pelin erilaisten mekaniikkojen, hahmojen ja tapahtumien keksiminen. Haluaisin myös piirtää pelin grafiikoita. Voisin koodata silloin tällöin. En kuitenkaan halua sitä päätyötehtäväkseni, koska mielestäni koodaminen voi käydä yksitoikkoiseksi.

Kodikas työtila ja idearikkaat työkaverit

Mieluiten työskentelisin aika pienessä tilassa, esimerkiksi jonkinlaisessa huoneistossa pienen tiimin kanssa. Tämä huoneisto voisi sijaita esimerkiksi kerrostalossa. Haluaisin tilan olevan värikäs, koska värit antavat tilalle paljon enemmän persoonallisuutta. Lisäksi haluaisin tilan olevan kodikas.

Unelmatyökaverini olisivat kiinnostuneita samoista asioista kuin minä. Hekin pitäisivät piirtämisestä, kirjoittamisesta ja tarinoiden keksimisestä.  He tekisivät myös useita asioita kuten minä, mutta olisivat erikoistuneita eri osa-alueisiin. Joku heistä voisi olla esimerkiksi todella hyvä koodaaja. He olisivat myös hauskoja ja mukavia, eivätkä he pelkäisi esittää omia ideoitaan.

Näitä asioita on todella mukava ajatella. Näistä asioista on kiva pelkästään unelmoida, mutta niitä on hyvä miettiä myös tulevaisuutta ajatellen. Esimerkiksi tämän tekstin kirjoittaminen sai minut miettimään enemmän sitä, millaista työtä haluan tehdä ja millä tavalla voisin päästä tekemään tätä työtä.

Hermanni 14 v

Hermanni on yksi Yrityskylän 10-vuotisjuhlavuoden lähettiläistä. Hermanni on kotoisin Kirkkonummelta ja harrastaa mm. partiota, lukemista ja näyttelemistä. Hän työskenteli Yrityskylä Espoossa kuudennella luokalla kaupungintalolla kestävän kehityksen koordinaattorina. Katso Hermannin esittelyvideo alta!