uutinen | 14.10.2020

Uudenmaan kuudesluokkalaisille mediakasvatusta Etelä-Suomen Median pienoistoimituksessa 

Etelä-Suomen Median ja Yrityskylän pitkäaikainen yhteistyö saa jatkoa, kun Yrityskylä Espoossa vierailevat oppilaat voivat nyt seitsemättä lukuvuotta tutustua paikallistoimituksen työhön.   

- Sosiaalisen median ja valeuutisten vuoksi mediakasvatuksen rooli on viime vuosina vain korostunut. Luotettavan, faktapohjaisen journalismin kysyntä on nyt suurempi kuin koskaan ennen. Lisäksi pidän erittäin tärkeänä, että jokainen nuori saa Yrityskylän kautta kosketuksen paikallisten yritysten toimintaan ja tulevaisuudessa odottavaan työelämään, sanoo Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala. 

Joka vuosi yli 5000 oppilasta osallistuu Yrityskylä Espoon toimintaan seuraavilta paikkakunnilta: Espoo, Kirkkonummi, Kauniainen, Hyvinkää, Inkoo, Nurmijärvi, Siuntio ja Vihti. Lisäksi Yrityskylä Espooseen on keskitetty Uudenmaan ruotsinkielinen Yrityskylä-toiminta. 

- On hienoa, että Etelä-Suomen Media haluaa olla mukana sanoma- ja kaupunkilehtien muodossa. Oppilaat tekevät uutisointia printtilehden lisäksi myös Yrityskylän verkkouutistyökaluun, kertoo Yrityskylä Espoon aluepäällikkö Heidi Enbacka. 

Oppilaat tekevät Yrityskylä-päivän aikana oman versionsa Aamupostista, Länsiväylästä, Nurmijärven Uutisista tai Vihdin Uutisista, riippuen omasta kotipaikkakunnastaan. Mainitut lehdet kuuluvat Etelä-Suomen Mediaan, joka on osa Mediatalo Keskisuomalaista. 

Lisätietoja:  

Heidi Enbacka, heidi.enbacka@tat.fi, 050 514 2808