uutinen | 03.12.2019

Varsinais-Suomen kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan laivanrakennukseen

Meyer Turku yhteistyöhön Yrityskylän kanssa 

Meyer Turku  aloitti syksyllä yhteistyön Yrityskylä Varsinais-Suomen kanssa, ja Yrityskylässä vierailleet kuudesluokkalaiset ovat päässeet tutustumaan Meyer Turun telakan eri työtehtäviin. Valittavana on ollut levyseppä-hitsaajan, projektipäällikön, suunnittelijan ja ostajan työpaikat. Yrityskylässä kuudesluokkalaiset tekevät vierailunsa aikana työtehtäviin käsikirjoitettuja töitä ja osallistuvat Yrityskylän miniyhteiskunnan elämään päivän ajan. Levyseppä-hitsaaja pääsee esimerkiksi Ylellä töissä olevien oppilaiden haastattelemaksi, mutta saa myös arvioida oikeiden hitsauslinjojen laatua ja rakentaa lopulta suunnittelijan piirtämät tilaratkaisut lego-palikoista. 

 Meyer Turulle yhteistyö on osa luontevaa vastuullisuustyön jatkumoa 

 ”Tämä on yksi tavoistamme osallistua ympäröivään yhteiskuntaan, mutta toki haluamme samalla kertoa lapsille miten hienoa laivanrakennusteollisuudessa on olla töissä”, sanoo Meyer Turun henkilöstöjohtaja Nina Marttila. Marttila on seurannut mielenkiinnolla Yrityskylän yhteiskunnan rakentumista. 

”Tämä on hieno tapa opettaa lapsille siitä, miten yhteiskunta ja sen eri ammatit toimivat”. 

Yrityskylä Varsinais-Suomi on ottanut yhteistyön Meyer Turun kanssa ilolla vastaan. ”On ollut hienoa saada paikallisesti ja kansainvälisesti tunnettu toimija mukaan Yrityskylä Varsinais-Suomen yhteistyökumppaniksi”.  Kuudesluokkalaiset pääsevät poikkeuksellisen hienolla tavalla Yrityskylä Alakoulun pienoisyhteiskunnassa tutustumaan laivanrakennusteollisuuden monipuolisiin ammatteihin ja yhdeksäsluokkalaiset oppilaamme puolestaan johtavat Yrityskylä Yläkoulun oppimisympäristössä kilpaa Meyer Turkua kansainvälisillä markkinoilla. Yhteistyö Meyer Turun kanssa tukee hyvin Yrityskylän pedagogista tavoitetta.” kommentoi Yrityskylä Varsinais-Suomen aluepäällikkö Suvi Ylikylä-Elers. 

Yrityskylä Yläkoululle kehitteillä Meyer Turku -peli

Ensi keväänä Varsinais-Suomen Yrityskylä Yläkoulussa käyvät yhdeksäsluokkalaiset alkavat pelata vielä kehitteillä olevaa Meyer Turku –peliä, jossa oppilasryhmät muodostavat viisi laivanrakennusyhtiön johtoryhmää ja kilpailevat siitä, kuka pystyy selättämään parhaiten eteen tulevat haasteet. Pelin aikana johtoryhmät valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan. 

Nina Marttila kertoo, että Meyer Turun monimutkaisen laivanrakennus- ja liiketoimintaprosessin sovittaminen Yrityskylän valmiiseen konseptiin on ollut mielenkiintoista ja hauskaa. 

Toivomme ja uskomme, että myös pelin pelaaminen on sitten koululaisille hauskaa. Ja lisäähän käynti Yrityskylässä tutkitusti nuorten talousosaamista”, Marttila muistuttaa. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 

Tapani Mylly
Meyer Turku
Viestintäpäällikkö
tapani.mylly@meyerturku.fi 
+358 505602464

Suvi Ylikylä-Elers
Yrityskylä, Talous ja nuoret TAT
Aluepäällikkö Yrityskylä Varsinais-Suomi
suvi.ylikyla-elers@tat.fi
+358 505909456