rekry uutinen | 08.02.2021

Vi letar nu efter tvåspråkiga handledare till Företagsby Österbotten i Vasa

Sedan 2010 erbjuder Företagsbyn sjätte- och niondeklassare inspirerande upplevelser av ekonomi, arbetsliv och samhälle. Företagsbyn är en imponerande helhet som består av lärarutbildning, läromedel och en dag i en aktiv lärandemiljö. Årligen deltar redan över 60 % av niondeklassare och 80 % av sjätteklassare i Företagsbyns verksamhet. Företagsbyn har belönats som världens bästa utbildningsinnovation och förbättrar också enligt undersökningar elevers ekonomifärdigheter. 

I Företagsbyn får elever i årskurs 6 arbeta i ett eget yrke som en del av ett miniatyrsamhälle, medan eleverna i årskurs 9 får prova på hur man leder ett internationellt exportföretag. 

I Företagsbyn arbetar närmare 100 deltidsanställda ansvariga handledare i hela landet. Våra ansvariga handledare har en viktig roll i hur sjätte- och niondeklassarnas dagar i Företagsbyn lyckas. Företagsbyn är en del av Ekonomi och ungdom TAT. 

Wow, intressant! Vad ingår i arbetet?

Som ansvarig handledare leder du elever och handledare, ansvarar för lärandemiljön och dess material och ser till att de är rena. Du fungerar också som programledare under Företagsby-dagarna och ser till att dagen förlöper enligt tidtabellen samt allmän renlighet och säkerhet i lärandemiljön tillsammans med de andra ansvariga handledarna. 

Du får jobba i ett mångsidigt och fartfyllt arbete i en innovativ lärandemiljö där varje dag är annorlunda. Du får värdefull erfarenhet av handledning, får öka din självsäkerhet i att tala inför publik samt fördjupa dig i innovativ pedagogik. Du arbetar som en del av det glada gänget i Företagsbyn där du får ha roligt i ett meningsfullt arbete. 

Till rollen som ansvarig handledare söker vi dig som kan ta initiativ, uppträda framför eleverna. Det är också viktigt att du på ett flexibelt sätt kan kasta dig in i situationerna som snabbt förändras under Företagsby-dagen. Du arbetar gärna med barn och ungdomar och har ett inspirerande grepp och kan motivera dem till att prova på nya saker. Kunskaper i svenska ses som en merit eftersom vi även ordnar svenskspråkig verksamhet i Företagsbyn. Vi önskar att personer av olika ålder, kön samt språklig, kulturell och annan bakgrund söker jobb hos oss. 

Låter fantastiskt. Vad ska jag göra? 

Vi söker nu ansvariga handledare till Företagsby Vasa (Renstigen 1, 65350 Vasa).

Den normala arbetstiden är sju timmar mellan klockan 8–16. Du gör 1–3 arbetspass i veckan under våren 2021. Du tar väl i beaktande att personer som arbetar med barn under 18 år ska uppvisa lagenligt straffregisterutdrag innan hen tar emot uppgiften. För arbetet betalas avtalsenlig lön. Vi hoppas du har också goda kunskaper i finska 

Läs ytterligare uppgifter nedan och sök senast 7.3. Skicka CV och ansökan som pdf-bilagor till adressen rekry@tat.fi med rubriken: ”Ansvarig handledare, Företagsby i Vasa”.

Arbetsintervjuer ordnas: 10.3.
Arbetet börjar: 15.3.
Arbetet slutar3.6.
Ytterligare information: Jenny Holming, jenny.holming@tat.fi