Usein kysytyt kysymykset

Ilmoittautuminen ja opekoulutus

Miten ja milloin ilmoittaudun Yrityskylään?
Ilmoittautumisista tiedotetaan kyläkohtaisesti Yrityskylän verkkosivuilla kohdassa Tutustu kyliin. Ilmoittautumislinkit lähetetään opettajille sähköpostitse alueellisten sopimusten mukaan, usein kunnan sivistystoimen tai rehtorin kautta.

Onko opekoulutus pakollinen?
Opekoulutusta suositellaan kaikille ensikertalaisille. Mikäli valmistavia oppitunteja pitää samasta koulusta useampi henkilö, riittää että yksi osallistuu ja välittää tiedot muille. Kaikki oppitunteja pitävät ovat tervetulleita koulutukseen.

Milloin ja missä opekoulutus järjestetään?
Alueellisten opekoulutusten ajankohdat ja sijainnit löydät Tutustu kyliin –sivulta oman alueen kylän kohdalta.

Mitä opekoulutuksessa käydään läpi?
Opekoulutuksissa tutustutaan Yrityskylä Yläkoulu -oppimiskokonaisuuteen, oppimateriaalin sisältöihin ja sen käyttöön sekä annetaan tietoa pelipäivään valmistautumisesta.

Täytyykö minun käydä opekoulutus uudestaan, jos olen jo käynyt sen?
Mikäli olet osallistunut koulutukseen esim. edellisenä lukuvuonna, sinun ei ole välttämätöntä osallistua siihen uudelleen. Huomaathan kuitenkin, että osa asioista on saattanut muuttua.  Opettajan näkökulmasta olennaiset tiedot ovat löydettävissä itsenäisesti opeoppaasta ja Yrityskylän toimittamista sähköpostiviesteistä.

Olen sijaisena. Luokan on ilmoittanut toinen opettaja. Miten voin muuttaa yhteyshenkilöä?
Ole yhteydessä oman alueesi Yrityskylän henkilökuntaan sähköpostitse tai puhelimitse.

 

Valmistautuminen Yrityskylään

Tarvitseeko oppitunneilla tabletteja?
Tablettien tai jonkin muun laitteen käyttäminen oppitunneilla on suotavaa, mutta ei välttämätöntä. Laitetta tarvitsee esimerkiksi Kahoot!-visoihin ja joissakin tehtävissä tiedon etsimiseen. Suurin osa tehtävistä on toiminnallisia ryhmätehtäviä ja niihin liittyvien materiaalien tulostaminen riittää.

Mitä teen, jos en ehdi käydä kaikkia oppisisältöjä läpi ennen Yrityskylä-pelipäivää?
Mikäli et ehdi käydä kaikkia oppisisältöjä oppilaiden kanssa, priorisoi sisällysluetteloon *-merkillä merkattuja sisältöjä. Oppisisältöjä voi käydä läpi myös pelipäivän jälkeen ja yhdistää laaja-alaisesti muiden oppiaiheiden sisältöihin.

 

Yrityskylä-pelipäivä

Mitä opettajat tekevät Yrityskylä-pelipäivän aikana?
Myös opettajat saavat osallistua Yrityskylä-pelipäivään. Opettajille on erikseen käsikirjoitettu peliin osallistavia tehtäviä, joista vastuuohjaajat kertovat lisää pelipäivänä.

Miten pääsen Yrityskylään luokkani kanssa? Tilaanko kuljetukset itse?
Koulu huolehtii itse saapumisesta Yrityskylään. Yrityskylä Yläkoulujen yhteystiedot löytyvät osiosta Tutustu kyliin.

Mihin aikaan Yrityskylä-pelipäivä on?
Yläkoulussa järjestetään päivittäin kaksi pelitilannetta, joista ensimmäinen on klo 8.30-11.00 ja toinen klo 12.00-14.30. Tarkistathan sähköpostiisi tulleesta varausvahvistuksesta tai varauksen tehneeltä henkilöltä, kumpaan pelitilanteeseen olette tulossa. Pyrithän ajoittamaan saapumisesi joko 8.30 tai 12.00.

Kuinka monta oppilasta on Yrityskylässä?
Pelipäivästä riippuen oppilaita osallistuu pelipäiviin 25-30 kerrallaan. Mikäli olet määrästä epävarma, ota yhteyttä alueesi Yrityskylän henkilökuntaan.

Tarvitseeko Yrityskylä-päivään mukaan avustajia?
Mikäli luokkanne on erityisluokka tai luokallanne on paljon tukea tarvitsevia oppilaita, voitte ottaa avustajia mukaan pelipäivään. Ilmoitattehan kuitenkin tästä aina etukäteen Yrityskylän henkilökunnalle!