tarina uutinen | 25.11.2020

Yrityskylä Espoossa lounastauko pidetään ABC:llä 

Jokainen tietää, että lounas on tärkeä osa työpäivää. Siksi lounastauko on myös käsikirjoitettu osaksi kuudesluokkalaisten ensimmäistä työpäivää. Yrityskylä Espoo aloittaa tänä syksynä seitsemännen lukuvuotensa uusissa tiloissa Nihtisillassa. Yrityskylässä työskentelevät oppilaat pitävät työvuorojen välissä lounastauon nyt pienois-ABC:llä.   

Hulina käy, kun vuosittain yli 6000 suomen- että ruotsinkielistä oppilasta Uudeltamaalta piipahtaa Yrityskylän pienois-ABC:llä. Kuudesluokkalaiset toimivat paitsi asiakkaina myös työntekijöinä. ABC:llä työskennellessä oppilaat tutustuvat liikennemyymälän monipuoliseen arkeen aina polttoainehinnoittelusta myymälätuotteiden hyllyttämiseen ja eväs- ja juomatarjoilusta työhyvinvointiin. Täältä löytyy 12-vuotiaat liikennemyymäläpäällikkö, apulaismyymäläpäällikkö, palveluvastaava ja myymälätyöntekijä valmiina palvelemaan asiakkaitaan.  

Marraskuun alussa Hyvinkään Martin koulun oppilaat Siiri, RamiTimi, Neea ja Ella vastaavat ABC:n toiminnasta Yrityskylässä. Suosituin tuote on ollut kahvi, mutta myös pillimehua ja kaakaota on mennyt kaupaksi. Nuoret vinkkaavat, että asiakaspalvelutehtävissä riittää tekemistä, mutta että rauhallisella otteella ja hyvällä yhteistyöllä homma hoituu! 

Tärkeä osuus sisällöissä on myös osuuskuntatoiminta. Yhteistyössä onkin mukana Varuboden-Osla, joka on Uudellamaalla toimiva kaksikielinen osuuskauppa. ” Olemme todella iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Yrityskylän kanssa ja siten tehdä työtehtäviämme tutuksi nuorille, sanoo Varuboden-Oslan henkilöstöpäällikkö Paula PajunenLuulen, että moni pienois-ABC:llä erilaisia työtehtäviä harjoitteleva nuori voi olla meidän tulevaisuuden kesätyöntekijämme joissakin lukuisista toimipaikoistamme. Saattaapa joku löytää tätä kautta oman unelma-ammattinsakin.”