uutinen | 01.03.2019

Yrityskylä ja Kesko tukevat yhdessä lasten ja nuorten lukemiskulttuuria

K-ryhmä järjesti viime syksynä kilpailun yhteistyössä Yrityskylän kanssa tukeakseen lasten ja nuorten lukemiskulttuuria.

Syksyn aikana viidessä Yrityskylässä vierailleilla koululuokilla oli mahdollisuus osallistua Lukunurkka-kilpailuun, jossa he saattoivat voittaa Lukunurkka-kalusteen ja kirjoja omalle koululleen. Hakemuksia tuli 50 kpl. Voittajakoulut löytyivät Rymättylästä, Oulusta, Raisiosta ja Siilinjärven Pöljältä.

Luokassa narisevia ja jäykkiä tuoleja

Kukin koulu laati hakemuksensa K-ryhmän ja Yrityskylän yhteiselle raadille kertoakseen miksi juuri heidän koulunsa olisi oikea paikka Lukunurkalle. Hakemuksista kävi ilmi, että lukuintoa koululaisilla riittäisi, kunhan olosuhteet olisivat otolliset. Muun muassa raisiolaisen Kerttulan koulun 6 B-luokan oppilaat kertoivat, että he ovat ahkeria lukijoita mutta luokassa on vain narisevia ja jäykkiä tuoleja.

Voittajien hakemuksissa kerrottiin koulun yhteisistä hankkeista lukutaidon kehittämiseksi ja luokan oppilaat olivat kirjoittaneet ja piirtäneet omista lukutavoistaan ja toiveistaan Lukunurkan käytölle. Hakemuksissa korostui yhteisöllisyys ja koko koulun mahdollisuus hyödyntää Lukunurkkaa.

Lukunurkka-voittajat ovat:

  • Kerttulan koulu Raisiosta
  • Merikosken koulu Oulusta
  • Pöljän koulu Siilinjärveltä
  • Rymättylän koulu

Lukuintoa ja tarinoiden kertomisen taitoa tukemassa

”K-ryhmä on osana ihmisten arkea kaikkialla ja haluamme erityisesti tukea lasten ja nuorten toimintaa. Olemme tehneet Yrityskylien kanssa yhteistyötä jo monen vuoden ajan ja he lähtivät mielellään mukaan lukemiskulttuuria tukevaan hankkeeseemme, jonka järjestimme viime syksynä kilpailun muodossa viidessä eri Yrityskylässä. Saimme suuren määrän hakemuksia, joissa iloksemme korostui lasten ja nuorten innostus lukemiseen, tarinoiden kertominen, yhteiset projektit ja yhteisöllisyys, kaikki myös K-ryhmälle tärkeitä asioita”, kertoo hyvillään Brand & Partnership Manager Miia Kaisanlahti Keskosta.

Lukunurkka-palkinnot on luovutettu voittajakouluille helmikuun aikana.

Kesko tukee Yrityskylän toimintaa Espoossa, Helsingissä, Oulussa, Turussa ja Kuopiossa.

Lisätietoja:
Brand & Partnership Manager, K-ryhmä, Miia Kaisanlahti, puh. 050 351 5454