uutinen | 29.08.2018

Yrityskylä kutsuu neljäsluokkalaiset kylään Yrittäjän päivänä

Yrityskylä tarjoaa Yrittäjän päivänä 5.9. ohjelmaa neljäsluokkalaisille Espoossa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Vaasassa.

Yrityskylät ovat menneet sekaisin ja yritykset ovat mullin mallin. Vieläpä Yrittäjän päivänä! Jotta pienoiskaupunki saadaan jälleen pyörimään normaalisti, Yrityskylä kutsuu neljäsluokkalaiset apuun.  

Neljäsluokkalaiset pääsevät ratkomaan tiimeissä yritysten erilaisia ongelmia ja tehtäviä. Esimerkiksi Martelassa oppilaat auttavat sisustussuunnittelijaa uuden luokkahuoneen rakentamisessa. Pankissa asiakastiedot ovat menneet sekaisin ja neljäsluokkalaiset selvittävät kuinka monta euroa kullakin asiakkaalla on tilillään.  

–Uuden opetussuunnitelman myötä yhteiskuntaoppi kuuluu jo neljäsluokkalaisten oppisisältöihin. Haluamme tarjota Yrittäjän päivänä myös nuoremmille oppilaille mahdollisuuden tutustua työelämään ja yhteiskuntaan. Yrityskylä tarjoaa oivat puitteet leikkimieliselle ja toiminnalliselle oppimiselle myös nuoremmille kohderyhmille, kertoo Yrityskylän johtaja Kaisa Koistinen.  

Päivän tavoitteena on tarjota nuoremmille kohderyhmille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylässä painotetaan erityisesti yritteliäisyyttä, jota on hyödyksi kaikissa ammateissa, oli yrittäjä tai ei.  

–On tärkeää, että kipinä ja kiinnostus näihin teemoihin syttyy jo nuorena, Koistinen lisää.  

Yrityskylän Yrittäjän päivään 5.9. osallistuvat Haapamäen koulu Kuopiosta, Leinolan koulu Tampereelta, Kimpisen koulu Lappeenrannasta, Suvilahden koulu Vaasasta, Rastaalan koulu Espoosta ja Myllytullin koulu Oulusta.