Yrityskylä on vakiinnuttanut paikkansa Pohjois-Pohjanmaalla – 15 500 kutosta kylään

Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaa on käynyt läpi muodonmuutoksen ja on valmis vastaanottamaan kolmen vuoden aikana 15 500 kuudesluokkalaista. Lisäksi Oulussa pilotoidaan nyt myös yhdeksäsluokkalaisille suunnattua Yrityskylä Yläkoulua.

Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaan uudistuneessa oppimisympäristössä tulee seuraavan kolmen vuoden aikana vierailemaan noin 15 500 kuudesluokkalaista, 35 kunnasta. Uuden oppimisympäristön myötä, oppimiskokonaisuudessa näkyy entistä paremmin myös pienyrittäjyys. Uutta on mm. Yrittäjähubi, jossa työskentelee päivittäin kuusi kuudesluokkalaista yrittäjinä.

Oulun Yläkoulu-pilotti on käynnistynyt

Yrityskylä Yläkoulua pilotoidaan nyt Oulussa. Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu oppimiskokonaisuus on yritystoiminnan simulaatio, jossa oppilaat toimivat yrityksen johtoryhmänä ja kilpailevat parhaasta maineesta ja tuloksesta kansainvälisillä markkinoilla. Oppimiskokonaisuus koostuu Yrityskylä Alakoulun tapaan koulussa käytävästä oppimateriaalista ja pelipäivästä oppimisympäristössä. Yrityskylä Yläkoulun pilotissa vierailee syyslukukaudella 1000 oululaista yhdeksäsluokkalaista.

– Olemme iloisia, että Yrityskylä on vakiinnuttanut oman paikkansa osana peruskoulun polkua Pohjois-Pohjanmaalla. Tähän mennessä Oulun kaupungin Yläkoulu-mallin pilotista saatu erinomainen palaute kannustaa kartoittamaan mahdollisuuksia laajentaa Yrityskylä Yläkoulun toimintaa myös laajemmalle alueelle, kertoo Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Jussi Ylitalo.

Kumppanien ansiosta, nuoret saavat ajankohtaisen kosketuksen yhteiskuntaan innostavalla ja toiminnallisella tavalla. Mukana jatkavat Oulun Energia, Oulun Osuuspankki, Osuuskauppa Arina, Kesko, Oulun jätehuolto, Oulun yliopisto, Nokia, Suomen Metsäsäätiö, Metsämiesten säätiö, Terveystalo, Samsung, Martela ja Ravintola Puistola. Uusina Yrityskylän kumppaneina aloittavat Kraton, Lidl, Barona ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät.

 

Lisätietoja:

Jussi Ylitalo
aluepäällikkö
Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaa
045 160 6466