uutinen | 29.04.2020

Yrityskylä Varsinais-Suomen uusi aluekoordinaattori Jesper Lempiäinen esittäytyy

"Muutoksen keskellä on hyvä paikka katsoa tulevaisuuteen ja kokeilla rohkeasti."

Yrityskylä Varsinais-Suomi saa piakkoin tiiminsä uutta vahvistusta, kun Jesper Lempiäinen aloittaa työt aluekoordinaattorina. Jesper tulee Turun yliopistolta, jossa hän on työskennellyt useissa kansainvälisissä opetuksen kehittämishankkeissa ja osallistunut suomalaisen opettajankoulutuksen valintakoejärjestelmän kehittämiseen. Varsinais-Suomen tiimissä hän työskentelee yhdessä Suvi Ylikylä-Elersin, Päivi Pihlajamäen ja kylän vastuuohjaajien kanssa vastaten pääasiassa alakoululaisille suunnatusta toiminnasta.

- Odotan tulevaa valtavasti! Yrityskylässä lapsille ja nuorille opetetut taidot kantavat pitkälle tulevaisuuteen, ja on hienoa päästä myös itse mukaan heitä opettamaan. Yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja rohkeaan yrittämiseen kannustaminen ovat sydäntäni lähellä, joten täällä pääsen varmasti töihin merkityksellisten asioiden pariin, Jesper kertoo.

Jesper vahvistaa tiimiä erityisesti toiminnallisen oppimisen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen osaamisellaan. Uudelta työltä odotuksissa ovat monipuoliset työtehtävät, uudet työkaverit ja uuden oppiminen.

- Tämä poikkeustilanne tuo tietysti mukanaan omat juttunsa. Odotan kuitenkin innolla uusien haasteiden ratkomista. Muutoksen keskellä on hyvä paikka katsoa tulevaisuuteen ja kokeilla rohkeasti, Jesper sanoo.

Vapaa-aika Jesperillä kuluu lukemisen, lautapelien ja koodauksen parissa. Kunnosta huolen pitävät kuntosali ja koira.

- Nummenrannassa mua näkee koiran kanssa ihan päivittäin. Muu kuntoilu on just nyt hetken tauolla, Jesper hymähtää.