Yrityskylä Yläkoulu houkutteli liiketalouden opiskelijat takaisin kylään

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston opiskelijat ottivat yhteyttä Yrityskylään ja järjestivät ryhmällensä pelipäivän Yrityskylä Yläkoulussa Helsingissä. Päivä oli osa SLK:n projektikurssia, jonka aikana opiskelijat saivat toteuttaa valitsemansa projektin täysin itsenäisesti

– Saksalainen asiakas on nyt valinnut tarjouskilpailun voittajan!, Yrityskylä Yläkoulun peliä poikkeuksellisesti juontava Suomen Liikemiesten Kauppaopiston opiskelija Elfete ilmoittaa pelaajille rohkeasti.

Päivä Yrityskylä Yläkoulussa Vallilassa on käynnissä, mutta johtoryhmien pöytiä ympäröi tällä kertaa muut kuin yhdeksäsluokkalaiset. Liiketalouden opiskelijat SLK:sta ovat päässeet pelaamaan yritystoiminnan peliä Yrityskylä Yläkoulun oppimisympäristöön. Päivä on osa liiketalouden opintoihin kuuluvaa projektia, jonka toteuttamisesta vastaavat opiskelijat itse.

Elfete, Florenta ja Blerta vierailivat yhdeksännellä luokalla Yrityskylä Yläkoulussa ja päivä jäi kaikille positiivisesti mieleen. Elfete otti siksi syksyllä Yrityskylä Helsinki-Vantaan aluepäällikköön Sari Honkavaaraan reippaasti yhteyttä ja suunnittelu alkoi.

– Oltiin täällä ysillä ja tää oli niin mahtava juttu. Ei uskottu, että tämä päivä voisi onnistua, mutta oli huikeaa että saimme mahdollisuuden tulla tänne uudestaan ja järjestää ryhmäläisillemme päivän Yrityskylässä.

Yrityskylä kannustaa yritteliäisyyteen ja siksi opiskelijat olivatkin lämpimästi tervetulleita kylään. Elfete, Florenta ja Blerta hoitivat kaiken kuljetuksista ja yhteydenotoista lähtien itsenäisesti.

Tehtävänanto projektille annettiin syksyllä ja joulukuun 14. päivänä ryhmä liiketalouden opiskelijoita pelasi innoissaan oppimisympäristössä Vallilassa Elfeten, Florentan ja Blertan opastuksessa.

– Päivä tuli erinomaiseen vaiheeseen vuoden lopuksi, sillä peli kokoaa hyvin yhteen ne talouden ja yritystoiminnan teemat, joita olemme käsitelleet tänä vuonna koulussa, kertoo SLK:n liiketalouden opettaja Outi Lappi.

Ennen varsinaista päivää kolme innokasta opiskelijaa perehtyi Yrityskylä Yläkoulun toimintaan ja ohjaamiseen Yrityskylän työntekijöiden kanssa. Ennen vierailua Elfete, Florenta ja Blerta esittelivät muille opiskelijoille Yrityskylää ja pelipäivänä tytöt saapuivat aikaisemmin oppimisympäristöön valmistautumaan päivään.

– Eniten jännitti se, osataanko me ohjata ja opastaa osallistujia tarpeeksi hyvin. Että ymmärtääkö kaikki pelin idean. Kaikki sujui kuitenkin tosi hyvin, kolmikko kommentoi.

Liiketalouden opiskelijat vetivät päivän erinomaisesti ja Yrityskylän väkikin oli vaikuttunut, kuinka nopeasti tytöt omaksuivat pelin pyörittämisen. Päivä tarjosi opiskelijoille juuri sitä, mikä Yrityskylän tavoitteena onkin – onnistumisia ja positiivisia kokemuksia työelämästä.

– Opimme, että mikä vain on mahdollista, kun vain tekee ja yrittää. Don’t just dream it. Do it, Elfete summaa iloisena ja ylpeänä päivän lopuksi.