uutinen | 16.01.2018

Yrityskylässä tiede ja taide kuuluvat kaikille

Kuudesluokkalaisten oma yhteiskunta Yrityskylä Itä-Suomi uudistuu syksyllä 2018. Kuntien ja yritysten lisäksi uutta toimintakautta ovat mahdollistamassa Saastamoisen säätiö sekä OLVI-säätiö. Saastamoisen säätiön tuella tiede ja taide tulevat näkymään entistä enemmän kaikissa valtakunnallisissa Yrityskylissä.

Yrityskylä Itä-Suomen uusi toimintakausi alkaa syksyllä 2018. Tavoitteena on, että syksyyn mennessä Yrityskylissä on ehditty testata erilaisia tieteen ja taiteen oppimistehtäviä, jotta parhaat käytännöt saadaan valtakunnalliseen käyttöön uuden kauden alkaessa syyskuussa.

– Yrityskylän vaikuttavuus Itä-Suomessa on merkittävä. Meillä on vuodesta 2011 alkaen vieraillut jo 30 000 oppilasta. Yrityskylä Itä-Suomessa Kuopiossa tulee seuraavan kolmen vuoden aikana vierailemaan 14 000 kuudesluokkalaista ja 7500 yhdeksäsluokkalaista. Meillä on suuri vastuu antaa heille mahdollisimman monipuolinen kuva yhteiskunnasta, kertoo Yrityskylä Itä-Suomen aluepäällikkö Karoliina Kettunen.

– Yrityskylässä vierailee valtakunnallisesti vuosittain noin 60 000 koululaista. Nyt jokaisella oppilaalla on mahdollisuus oivaltaa tieteen ja taiteen merkitys yhteiskunnassamme, sanoo Petteri Karttunen, Saastamoisen säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Tiede ja taide osaksi jokaisen oppilaan Yrityskylä-päivää

Yrityskylissä testataan heti tammikuusta alkaen erilaisia tapoja tuoda tiedettä ja taidetta lähemmäs oppilaita ja parhaat käytännöt otetaan käyttöön valtakunnallisesti. Osana Yrityskylä-päivää oppilailla on esimerkiksi mahdollisuus osallistua kulttuuri- tai taidetyöpajaan tai suorittaa toimintarata, jonka varrella on tieteeseen, taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä toimintapisteitä. Lisäksi taide- ja tiedeammatteja lisätään jokaisen Yrityskylän toimintaan.

Lisätietoja:

Yrityskylä Itä-Suomen aluepäällikkö Karoliina Kettunen, puh. 050 322 1641